Sudan'da çocuk felci salgını tehdidi

/ Kaynak: CHA
Sudan'da çocuk felci salgını tehdidi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Sudan'da görülen çocuk felci salgını tehdidinin alarm düzeyinde olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afrika Boynuzu ile Güney Kordofan bölgelerinde görülen çocuk felci salgını tehdidinin alarm düzeyinde olduğunu bildirdi. Verilen bilgiye göre, gerekli tedbir alınmadığı takdirde çocuk felci salgınından dolayı önümüzdeki iki yıl içinde 165 bin çocuğun etkilenme riski bulunduğu bildirildi. Konsey, BM Genel Sekreter yardımcısı Hervé Ladsous ile Sudan ve Güney Sudan'da BM'ye bağlı olarak görev yapan UNISFA Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yohannes Tesfamariam'dan bölgede son gelişmelerle ilgili aldığı bilgilendirme toplantısında sonra açıklamada bulundu. Konsey, Afrika Boynuzu ile Güney Kordofan bölgelerinde görülen çocuk felci salgının ciddi endişe ve alarm boyutunda olduğunu bildirdi. BM İnsani İşler Koordinasyonu (OCHA) bölgedeki çocuk felci salgınına karşı tedbir alınmaması durumunda önümüzdeki iki yıl içinde Güney Kordofan ile Mavi Nil bölgelerinde 165 bin çocuğun bu salgına yakalanabileceği riski bulunduğu konusunda uyardı. Uluslararası toplumdan sorunun çözümü için kalıcı adımlar attılmasını isteyen OCHA, tedbirlerin zamanında alınmaması durumunda hastalığın daha geniş bir alana yayılma riski taşıdığına işaret etti. Konseyi üyeleri, Sudan hükümeti ile Sudan Halk Kurtuluş Hareketi'ne (SPLM-N) seslenerek, çocuk felci aşı kampanyasının uygulanabilmesi için acil güvenli geçiş dahil olmak üzere gerekli teknik desteğin sağlamasını istedi. 5 Kasım'da Güney Kordofan ile Mavi Nil nehri bölgelerinde iki hafta sürmesi planlanan çocuk felci aşı kampanyasını başlatabilmek için OCHA, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sudan'da gerekli izin ve güvenlik tedbirlerinin alınmasını bekliyor. Güvenlik Konseyi üyeleri çocuk felci aşısının yapılabilmesi için BM'nin çabalarını desteklediğini, Sudan'da her iki tarafla görüşmeler yapacak olan Genel Sekreter'in de gayretleri konusunda teşvik edilmesi ortak kararına vardı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...