BMGK, kimyasal silahları imha edecek misyonu onayladı

/ Kaynak: AA
BMGK, kimyasal silahları imha edecek misyonu onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

BMGK, Suriye'nin kimyasal silahlarını imha edecek Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ile BM ortak misyonunu onayladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'nin kimyasal silahlarını imha edecek Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ile BM ortak misyonunu onayladı. BMGK'nın ortak misyonu onaylamasıyla ilgili toplantıya telekonferans bağlantısıyla katılan Genel Sekreter Ban Ki-mun, ''Çok kısa bir süremiz var ama BM, OPCW ile yakın çalışarak işin bitirilmesine kararlıdır ve ben de aynı şekilde Suriye halkı adına siyasi ve insani ilerleme sağlanması için kararlı veazimliyim'' dedi. Ban, BMGK'nın kararını, ''kimyasal silahların ortadan kaldırılması için uluslararası toplumun kararlılığının bir işareti'' olarak yorumladı. OPCW tarafından ortaklaşa oluşturulacak 100 kişilik ekibin sorumlu olacağı Suriye'deki kimyasal silahların ortadan kaldırılması misyonunun faaliyetlerinin, 30 Haziran 2014'e kadar tamamlanması planlandı. Öte yandan BM ve OPCW'den yapılan ortak açıklamada, Suriye'de faaliyete başlanıldığından bu yana, ''iyi bir ilerleme sağlandığı'' belirtilirken, bölgede operasyonlar yapan ekibin 10'uncu günü sonunda üç yerleşim yerinde incelemede bulunduğu ve daha fazla yerleşim yerinde incelemelerde bulunmayı planladığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...