Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

Irak Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

GÜNDEM Haberleri

Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılması hakkındaki karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Terörle mücadele kapsamında, Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete verilen yetkinin süresinin bir yıl daha uzatılması hakkındaki karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. nbsp;Resmi Gazete'de yer alan 1049 numaralı TBMM kararında, Irak Tezkeresi'nin Türkiye'ye yönelik terörist saldırılara ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere hudut, şumul, miktar ve zamanı Hükümetçe belirlenecek şekilde, uygulanacağı belirtiliyor. Kararda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere, Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ve mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için Hükümete verilen izin süresinin 17 Ekim 2013 tarihinden itibaren bir yıl süreyle uzatıldığı kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...