Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hava yolunda bayram trafiği

Hava yolunda bayram trafiği

GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı tatilini şehir ve yurtdışında geçirmek isteyen vatandaşların havayolunu tercih etmesi, şirketleri ek sefer düzenlemek zorunda bıraktı.

Bayram tatilinin dokuz gün olması nedeniyle yoğun talep yaşanınca uçak biletleri günler öncesinWden tükendi. Havaalanındaki otoparkların dolması üzerine yetkililer, vatandaşlara alana toplu taşıma araçları veya taksiyle gelmeleri konusunda uyarıda bulundu. İşlemlerin yapıldığı gişelerde kuyrukların oluştuğu havalimanlarından 11-20 Ekim arasında yarım milyon kişinin yurtdışına çıkacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yoğunlukla ilgili yolcuların mağdur olmaması için ek önlemlerin alındığını bildirdi. Havayolu şirketleri de bayram öncesinde yolcu talebini karşılamak için ek sefer gerçekleştirecek. Bu kapsamda Türk Hava Yolları, 14 Ekim'den itibaren bayram boyunca yaşanabilecek yoğunluğu 48 ek seferle çözmeyi amaçlıyor. Pegasus Hava Yolları, 11-21 Ekim tarihlerinde toplam 423 ek sefer gerçekleştirecek. Öte yandan otobüslerdeki izdiham da otogarları etkiledi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Erdoğan, bayramda 15 milyon yolcunun seyahat edeceğini belirterek, "250-300 milyon dolarlık bayram ekonomisi ortaya çıkacak" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...