Polise ışın kılıcı gibi silah

Polise ışın kılıcı gibi silah

GÜNDEM Haberleri

Emniyet birimleri artık elektroşok silahı kullanacak. Şok cihazı 7 metreden vurduğu hedefi 10 saniye boyunca sersemletiyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polislere elektroşok silahı dağıtıldı. 7 metreye kadar etkili olan silah, hedef alınan kişiyi 10 saniye boyunca sersemletiyor. Sudaki hedeflere karşı da kullanılabilen silah, kalp hastaları dahil kimseyi öldürmüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı tarafından İstanbul'a gönderilen 20 adet elektroşok silahı için 54 personele 3 gün eğitim verildi. İstanbul'daki ekipler dün silahı kullanmaya başladı. Silahın yakında diğer şehirlerde de kullanılması bekleniyor. Yetkililer, silahların özellikle kadına şiddet, rehin alma, polise mukavemet ve intihar gibi başlıca olaylarda kullanılacağını belirtti. Elektrikle şarj olan silahtaki fener ve lazer işaretleyici nişan almayı kolaylaştırıyor. Ayrıca silahtaki kamera sayesinde atış anı kaydediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...