Erdoğan, Çankaya'ya çıkıp çıkmama kararını mayıs ayında verecek

Erdoğan, Çankaya'ya çıkıp çıkmama kararını mayıs ayında verecek

GÜNDEM Haberleri

Türkiye için kritik önem taşıyan cumhurbaşkanlığı seçimleri uzun süredir tartışılıyor. En çok merak edilen konu, Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağı.

Türkiye için kritik önem taşıyan cumhurbaşkanlığı seçimleri uzun süredir tartışılıyor. En çok merak edilen konu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olup olmayacağı. Anayasanın 102'nci maddesine göre; seçim, cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki 60 gün içerisinde tamamlanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7 yıllık görev süresi, 28 Ağustos 2014'te doluyor. Bu kapsamda Türkiye, 28 Ağustos'tan iki ay önceki süreçte cumhurbaşkanını seçecek. Hesaplamalara göre, YSK en geç 29 Haziran'da 2014'te seçime ilişkin süreci başlatacak. Seçim startının haziranda verilecek olması sebebiyle adayların da en geç mayıs sonunda netleşmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın son kararını, propaganda süresini de dikkate alarak mayıs ayının sonlarında vereceği tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin Gül'ün görev süresinin dolmasına yakın bir tarihte yapılması bekleniyor. Bu ihtimal gerçekleşirse seçimin ağustos ayında olması öngörülüyor. Salt çoğunluğa ulaşan aday cumhurbaşkanı seçilecek. Yeterli çoğunluğa ulaşılamazsa bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci tur oylama yapılacak. En fazla oyu alan aday Köşk'e çıkacak. nbsp;Buket Güven / Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...