Portakal orada kal, Brezilya artık daha yakın

Portakal orada kal, Brezilya artık daha yakın

SPOR Haberleri

A Milli Takım, Estonya'yı Umut ve Burak'ın golleriyle geçti. Şimdi bütün Türkiye salı günkü Hollanda maçına kilitlendi.

2014 Brezilya yolunda Abdullah Avcı ile avlanan, Fatih Terim'le şahlanan Türkiye, üst üste iki galibiyetin moraliyle çıktı Estonya deplasmanına. Gruptaki son iki maç da final anlamındaydı, ilkinde alınacak bir beraberlik dahi ikincisini boşa çıkaracaktı. Rakip 53 üyeli UEFA'nın 50'ncisi, 207 üyeli FIFA'nın 88'incisi Estonya karşısında Türkiye'nin 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberliği vardı. Ancak maçın tarihi önemi tansiyonu yükseltiyordu. Ay-yıldızlılar başlama düdüğüyle birlikte kazanma arzularını sahaya yansıtsa da hücum hattında bir panik seziliyordu. Tüm özelliği hava hakimiyeti ve fizik gücünden ibaret olan Estonya karşısında sürekli ceza alanına top şişirmenin başka bir açıklaması olamazdı. Bu arada ev sahibinin kaptığı toplarla ani atak girişimlerinin sonuçsuz kalmasında forvet hattının yavaş ve yeteneksiz olmasının etkisi büyüktü. Bedeni Estonya'da, kulağı Hollanda'da Türkiye, Van Persie'nin Macaristan ağlarını havalandırmasından 6 dakika sonra bu golü anlamlı kılan hamleyi yaptı, 22'de Caner'in asisti, Umut'un kafası Brezilya yolunda dev bir adım atmamızı sağladı: 1-0.Hollanda, Macaristan'ı topa tutarken keyiflendik ama yine de 1-0'lık skor nedeniyle soyunma odasına diken üstünde girdik. Fatih Terim, Hollanda'nın devreyi 4-0'la kapatmasını örnek göstermiş olmalı ki, milliler sahaya çok hızlı döndü. Henüz 47'de Umut'un kafayla indirdiği topu, Gökhan Töre Burak'ın önüne yuvarladı, Kral sert plaseledi ve rahat bir nefes aldık: 2-0. Milli Takım son düzlüğe girerken puanını 16'ya yükseltti ve averajla ikinci sıraya yerleşti. Ancak yerimizi korumamız ayın 15'inde Kadıköy'de oynanacak Hollanda maçına bağlı. Puanlarımızın eşit olduğu Romanya'nın evinde Estonya'yı ağırlayacağı düşünülürse, Hollanda'yı yenmekten başka çaremiz yok.

FATİH TERİM: HERKESLE BAŞA ÇIKARIZ
Milli Takım, Fatih Terim ile birlikte adeta küllerinden doğdu ve Brezilya ümitlerini yeşertti. Estonya maçının görünenden daha zor geçtiğini söyleyen Terim, "Bu stresi çekmek kolay değil. Hakikaten sadece galibiyetin geçerli olduğu bir maçtı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi bundan sonrası tam bir satranç oyunu olacak. Fenerbahçe Stadı'nda seyircimizle beraber bu play-off'u istiyoruz. İşi basite indirgersek galibiyetten başka çaremiz yok. Onun planını yapacağız. Bize sevinç kısa. Şimdiden Hollanda maçına konsantre olacağız. Salı gecesi play-off'u kutladığımız bir gece olacak inşallah. Biz elimizden geleni yapacağız. Ülke bu Milli Takım'ı sevdi. Salı günü herkesin forması kırmızı-beyaz olsun. Ondan sonra biz herkesle başa çıkarız" ifadelerini kullandı. nbsp;

ŞOK! CANER HOLLANDA MAÇINDA YOK
Fenerbahçe ve Milli Takım'da gösterdiği başarılı performansla dikkati çeken Caner Erkin cezalı duruma düştü. Umut'un attığı golün asistini yapan Caner, kritik Hollanda karşılaşmasında ay-yıldızlıları yalnız bırakacak. Estonya karşısında forma giyen ceza sınırındaki oyunculardan Burak, Ömer , Semih, Volkan ve Arda ise kart görmeden maçı tamamladı.


Milli Takım'a taraftar desteği
Milli Takım'ı Estonya karşısındaki önemli maçta taraftarlar yalnız bırakmadı. Türkiye'nin yanı sıra, çevre ülkelerden de ay-yıldızlı ekibe destek vermek için gelen taraftarlar, tribünde milli coşku oluşturdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla kale arkası tribündeki yerini alan yaklaşık 500 Türk taraftar, tezahüratlarla futbolculara moral verdi. nbsp;

Volkan: Bütün Türkiye Kadıköy'e
Milli Takım'ın tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, play-off'lara kalmak istediklerini söyledi. Yıldız oyuncu, "İnşallah son maçımızı da kazanacağız. Bütün taraftarlarımızı, Türkiye'yi Kadıköy'e bekliyoruz. Biz de Türk milletine layık bir futbol oynayacağız" nbsp;dedi. Onur'la tartışmadığını söyleyen Volkan, "İçeri git dedim, sanki kavga etmişiz gibi yansıtıldı" ifadelerini kullandı.

nbsp;Portakal orada kal, Brezilya artık daha yakın
BURAK YILMAZ BOŞ GEÇMİYOR
Bu sezon Galatasaray formasıyla yalnızca iki gol bulabilen Burak Yılmaz, Milli Takım'da golcülüğünü konuşturuyor. Estonya karşısında Milli Takım'ın ikinci golüne imza atan Burak Yılmaz, son 5 maçta 5 gol atmış oldu. Burak Yılmaz Andorra (deplasman), Macaristan, Andorra, Romanya maçlarını da boş geçmemişti.

BREZİLYA ARTIK DAHA YAKIN nbsp;
HERKES BİZE ÇALIŞTI
Türkiye, Estonya'yı yenerek 2104'te Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na gitme umutlarını iyice yeşertti. Brezilya için kalan iki maçı da mutlak kazanmak zorunda olan ay-yıldızlılar Estonya galibiyetiyle bunun ilk adımını attı. Gruptaki diğer maçlar da Türkiye'nin istediği gibi sonuçlandı. Liderliği garantileyen Hollanda, ikincilik için çekiştiğimiz takımlardan Macaristan'ı yenerek önümüzü açtı. Romanya ise Andorra'yı yendi ancak averajda Türkiye'nin altında kaldı. Romanya'nın puan eşitliği halinde Türkiye'yi averajda geçmesi için 6 farka ihtiyacı var. Son maçta berabere kalırsak, Romanya kazanamazsa ve Macaristan 10 fark atmazsa 2. oluyoruz ve Danimarka Malta'yı yenerse yine play off'tayız. nbsp;
Türkiye'nin play-off oynaması için diğer gruplarda oynanacak maçların da büyük önemi vardı. Toplam 9 grup ikincileri içinde 'en kötü ikinci' olma tehlikesi bulunan ay-yıldızlıların gözü sahada, kulağı ise kendi grubundaki maçların yanı sıra B Grubu'ndaydı. Bu grupta Türkiye'yi geçebilecek takımlar içinde bulunan Bulgaristan, deplasmanda Ermenistan'a 2-1 yenilince ay-yıldızlıların önü açılmış oldu. B Grubu'nda yer alan Danimarka ve Çek Cumhuriyeti'nin kalan iki maçından biri grup sonuncusu Malta ile olduğu için ve grup sonuncusu takımlardan alınan puanlar hesaplamalarda silineceği için Türkiye'yi geçme şansı yoktu.
Türkiye'nin play-off'lara kalması durumunda ise ülkemizi oldukça zor bir kura bekliyor. Ay-yıldızlı ekibimiz, son yıllarda aldığı kötü sonuçlar yüzünden play-off'larda güçlü ülkelerle eşleşecek. Play-off'lardaki ülkeler henüz belli olmasa bile eşleşeceği ülkeler en dişlileri olacak. Hırvatistan ve Fransa gibi zorlu takımlar Türkiye'nin muhtemel rakipler içinde en güçlüleri olarak göze çarpıyor. FIFA sıralamasında 9. sırada yer alan Hollanda, Brezilya'da "seri başı" olmak için grup maçlarını firesiz kapatıp ilk 7'ye girmeye çalışacak. Hollanda'nın bu hedefi, Türkiye'yi bu kritik maç öncesi tedirgin ediyor.

TWITTER'DAN

O degil de biz Estonya'yi geçtik,bu Hollanda'yı nasi yenicez abi? Adamlar çılgın atıyor.
@Springleik

Romanya evinde istediği kadar atar bu estonya'ya. biz de
en az 5 atmalıydık.
@26nihat

Estonya milli marşını dinledikten sonra ikinci yarı uyandım (:
@AlperYlmaaz

Umarım gol atmak yerine top çevirdiğimize pişman olmayız romanya-estonya maçından sonra.
@Erdi_inn


nbsp;Portakal orada kal, Brezilya artık daha yakın


nbsp;Portakal orada kal, Brezilya artık daha yakın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...