BM'de konuşan Zehra, Başörtüsü kararo geçikmiş bir karar

/ Kaynak: CHA
BM'de konuşan Zehra, Başörtüsü kararo geçikmiş bir karar

GÜNDEM Haberleri  / CHA

BM Genel Kurulu'nda Hollanda adına konuşan Zehra Sarıaslan (23) başörtüsünün kamuda serbest kalması ile ilgili kararın gecikmiş bir karar olduğunu söyledi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Hollanda adına konuşan Türk asıllı hukuk öğrencisi Zehra Sarıaslan (23) başörtüsünün kamuda serbest kalması ile ilgili kararın gecikmiş bir karar olduğunu söyledi. Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan Sarıaslan, en fazla iskender yemeğini sevdiğini ve sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirtti. BM'de Hollanda gençlik temsilcisi olarak konuşma yapan Zehra Sarıaslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Ankara'da katıldığı programın ardından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Sarıaslan, hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu söyledi. Hollanda'da yaşadığını ve BM'de Hollanda gençlik temsilcisi olarak çalışmalar yaptığını ifade eden Sarıaslan, aslen Yozgatlı olduğunu dile getirdi. Babasının Boğazlıyan köyünden olduğunu anlatan Sarıaslan, yılda en az bir kez köyüne gittiğini ve yaklaşık bir ay kaldığını aktardı. nbsp;


"TAYYİP ERDOĞAN'I ÇOK BEĞENİYORUM"
Dünyada beğendiği liderlerin olup olmadığı yönündeki soruya ise Sarıaslan şu cevabı veriyor: "Daha çok Tayyip Erdoğan'ı beğeniyorum. Konuşma tarzını beğeniyorum. Kendini çok iyi ifade ediyor." Ankara'daki programda Başbakan ile görüşme fırsatı elde eden Sarıaslan Erdoğan ile arasında geçen görüşmeyi ise şöyle anlattı: "Başbakanımız bana nasihat verdi, 'kendini geliştir, bizimle irtibatta kal çok iyi şeyler yapıyorsun, bunu devam ettir' diye nasihatte bulundu."


"KAMUDA BAŞÖRTÜSÜNÜN SERBEST OLMASI ÇOK İYİ BİR KARAR"
Türkiye'de kamuda başörtüsünün serbest kalması ile ilgili kararı da değerlendiren Sarıaslan, "Bu kararı destekleniyorum. Türkiye sonuçta Müslüman ülkesi, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülke. Bu zamana kadar niye böyle bir karar alınmadı anlamıyorum. İyi bir karar kesinlikle destekliyorum." Şuana kadar başörtülü olduğu için hiçbir engelle karşılaşmadığını ifade eden Sarıaslan, "Ben bu zamana kadar hiçbir engelle karşılaşmadım başörtüsü ile ilgili. Bu biraz bence kendinle de alakalı bir durum. Karşısındaki insana öyle bir davranışta bulunmanız gerekiyor ki o insan sizi başörtüsüzle yargılamayacak. Sen olduğun için yargılayacak. Hollanda'daki insanlar Türkiye'deki başörtüsüne ilişkin engelleyici tavırları farklı karşılıyor. Bana şöyle diyorlar: 'Nasıl oluyor da sen buradaki okullara gidebiliyorsun da orada engellerle karşılanıyor?' Türkiye gecikti böyle bir karar almakta. Geç bir karar hiçbir karardan daha iyidir." BM'de hem Türkiye'yi hem Hollanda'yı temsil ettiğini kaydeden Sarıaslan, "Türk olarak BM'de bulunmak çok güzel bir duygu. Hollanda'da doğup büyüyen bir kişi olarak çok mutluluk veriyor. Ben orada Türkiye'yi de temsil etmiş oluyorum aynı zamanda. BM'ye o kadar çok insan geliyor ki orada herkes olduğu gibi kabul ediliyor. Ben başörtülü olduğumdan dolayı hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım." ifadelerini kullandı.


"İSKENDER YEMEĞİNİ SEVİYORUM, GALATASARAYLIYIM"
Türkiye'ye Bakan Fatma Şahin'in davetlisi olarak geldiğini ifade eden Sarıaslan, Türkiye'nin vatanı olduğunu belirterek, vatanında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öte yandan Türk yemeklerini çok beğendiğini anlatan Sarıaslan, en fazla iskender yemeğini sevdiğini ve sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu anlattı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...