Bayramda 1 milyon kişi tatile çıkıyor

Bayramda 1 milyon kişi tatile çıkıyor

YAŞAM Haberleri

Kurban Bayramı'nın tatilinin 9 güne çıkarılması, kış gelmeden farklı yerleri görüp dinlenmek isteyenler için iyi bir fırsat oluşturdu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı için yapılan erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 20 ile 30 arasında artış olduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Bu yıl Kurban Bayramı'nda yurt içinde tatile çıkacak kişi sayısı nbsp;1 milyon civarında. Yurt dışına tatile çıkacak kişi sayısının ise 250 bin civarında olacağı düşüncesindeyiz" dedi. Vatandaşların bayramda tatil tercihlerine ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Ulusoy, yurt içi turlarda başta Antalya bölgesine, kültür turlarında doğu Karadeniz, güneydoğu Anadolu bölgesi, Kapadokya, Eskişehir ve Safranbolu'ya, ayrıca bazı sanatçıların konser vereceği KKTC'ye ilgi gösterildiğini söyledi. Ulusoy, bayram tatilini yurt dışında değerlendirmek isteyenlerin ise vizesiz gidilebilen ülkeler başta olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, orta Avrupa, Balkan ve Benülüks ülkeleri, Afrika, Uzakdoğu ve Dubai'ye rağbet ettiğini dile getirerek, bunların yanında gemi turlarının da yoğun talep gördüğünü kaydetti. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Kurban Bayramı için yapılan erken rezervasyonlarda yüzde 20 ile 30 civarında bir artış olduğu tahmin ediliyor. Bu yıl Kurban Bayramı'nda yurt içinde tatile çıkacak kişi sayısı 1 milyon civarında.Yurt dışına tatile çıkacak kişi sayısının ise 250 bin civarında olacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu. Tatil için henüz karar vermemiş kişilere bulundukları bölgeye yakın yerlere gitmelerini tavsiye eden Ulusoy, yurt dışında ise vizesiz ülkelerin tercih edilmesi önerisinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...