Babacan ABD'ye konuştu, 'Bir şeyler pahasına büyüme istemeyiz'

Babacan ABD'ye konuştu, 'Bir şeyler pahasına büyüme istemeyiz'

Ekonomi Haberleri

Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 'Bir şeyler pahasına bir büyüme istemiyoruz' dedi.

Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Bir şeyler pahasına bir büyüme istemiyoruz" dedi. ABD Ticaret Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen programdaki konuşmasında, bu yıl ile 2014'teki büyüme hedefini düşürdüklerini hatırlatan Babacan, "Yüzde 1 fazla büyüme için tüm geleceğimizi riske atmayacağız. Ülkedeki güveni hem yatırımcıların hem halkın gözünde korumalı ve güçlendirmeliyiz. Güven olduğunda büyüme her şekilde gelir" dedi. Babacan, 2023 hedeflerinin revize edilip edilmeyeceğine dair soruya, "Hedefimiz 2023'te şu andaki GSMH'nin 2.5 katına çıkmak. Aslında 2023 hedeflerimiz, son 10 yılda yaptıklarımızdan daha az bir hedef" dedi. Babacan, ABD ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Transatlantik Yatırım ve Ortaklık İş birliği anlaşmasının dışında kalmak istemediklerini söyledi.

TÜSİAD'IN ABD'DE 15. YILI

Babacan, TÜSİAD'ın ABD'deki 15. yıl kutlamasına katıldı. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve Mustafa Koç, Babacan'a plaketle teşekkür etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...