Filipinler'de Nari tayfunu, 8 ölü

/ Kaynak: AA
Filipinler'de Nari tayfunu, 8 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler'de Nari tayfunun neden olduğu şiddetli yağışlarla meydana gelen selde 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Afetle Mücadele Kurumu yetkilileri, saatteki hızı 150 kilometreye çıkan tayfunun özellikle Aurora, Bulacan, Pampanga ve Nueva Ecija bölgelerinde büyük hasar oluşturduğunu belirtti. Kıyı bölgelerinde 2 bin 500 kişinin evlerinden tahliye edilerek ekipler tarafından oluşturan merkezlere yerleştirildiğini kaydeden yetkililer, meydana gelen selde 1'i polis olmak üzere 8 kişinin öldüğünü açıkladı. Tayfunun etkili olduğu bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığını, çok sayıda ağacın söküldüğünü ifade eden yetkililer, 15 bin hektar pirinç tarlasının da zarar gördüğünü aktardı. Şiddetli tayfunların sık yaşandığı Filipinler'de Nari bu yıl ülkeyi vuran 19'uncu tayfun oldu. Bu arada Hindistan'ın doğu kıyılarında etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle özellikle Orissa bölgesinde çok sayıda kişi yüksek bölgelere taşınmak zorunda kaldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...