Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnsan kaynağını en iyi kullananlar Kuzey Avrupalılar

/ Kaynak: AA
İnsan kaynağını en iyi kullananlar Kuzey Avrupalılar

Ekonomi Haberleri  / AA

Dünya Ekonomik Forumu'nun araştırmasına göre kendi toplumunu en iyi performansını kullanan ilk üç sırada İsviçre, Finlandiya ve Singapur yer alıyor

Dünya Ekonomik Forumu'nun araştırmasına göre kendi toplumlarının ekonomik potansiyelini ortaya çıkartmak ve istihdam da maksimum performans elde etmek konusunda ilk üç sırada İsviçre, Finlandiya ve Singapur yer alıyor. AA muhabirinin Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından hazırlanan "İnsan Kaynakları Endeksi'nden derlenen verilere göre, kitlelerin ekonomik potansiyelini ortaya çıkaracak politikaları sunması nedeniyle İsviçre ilk sırayı aldı. Kuzey Avrupa'nın Ar-Ge ve teknoloji merkezleri arasında yer alan Finlandiya ikinci, Asya'nın finans merkezlerinden Singapur ise üçüncü sırada yer aldı. Eğitim, sağlık, işgücü ve istihdam verileri dikkate alınarak hazırlanan endekse göre, halkın ekonomik potansiyelini en iyi şekilde kullanan ve bu potansiyeli en başarılı şekilde ekonomiye kazandıran Kuzey Avrupalı ülkeler. Araştırmaya göre, insan kaynakları yönetimi açısından en başarılı ilk 10 ülkeden 7'si Kuzey Avrupa'dan. Araştırmaya göre, Hollanda dördüncü, İsveç beşinci, Almanya altıncı, Norveç yedinci, İngiltere sekizinci ve Danimarka dokuzuncu, Kanada onuncu sırada yer alıyor. nbsp;Buna rağmen Avrupa'nın istihdam ve işgücü karnesi Kuzey Avrupa ve Güney Avrupa arasında ciddi farklılıklar gösteriyor. Araştırmada Fransa 21.,İspanya 29.,Yunanistan 55., Sırbistan 85.sırada yer alıyor.


BRIC ülkelerinden en başarılı Çin
WEF tarafından yapılan araştırmaya göre, BRIC ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) içerisinde istihdamı artırıcı ve işgücünün ekonomik potansiyelini ortaya çıkarıcı tedbirleri en iyi uygulayan ülke ise 43. sırada yer alan Çin. BRIC ülkelerinden Brezilya 57. Hindistan ise 78.sırada yer alıyor. İşgücü ve istihdam piyasasının ekonomik potansiyelini ortaya çıkaran ülkelerin listelendiği araştırmaya göre, Türkiye 60. sırada bulunuyor. nbsp; Araştırmaya göre, Meksika 58'inci,Tunus 67'inci, Hindistan 78'inci, Güney Afrika 86'ncı, İran 94'üncü, Mısır 111'inci, Pakistan 112'nci, Nijerya 114'üncü, Yemen 122'nci sırada yer alıyor.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...