Atatürk Havalimanı rekora uçuyor

/ Kaynak: İHA
Atatürk Havalimanı rekora uçuyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Kurban Bayramı'nda tatilin 9 gün olmasıyla birlikte tatile çıkan vatandaşların büyük bir bölümü hava yolunu tercih edince yolcu sayısında büyük artış oldu.

Atatürk Havalimanı'na iç ve dış hatlarda gelen giden yolcu sayısı dün toplam 145 bin 34 rakamını buldu.Atatürk Havalimanı'nda dün 24 saat içinde bin 238 uçak iniş ve kalkış gerçekleştirdi. İç ve dış hat seferlerinde yolcu sayısı ise 145 bin 34 oldu. Havalimanlarında özellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğunluklar dikkat çekti. Tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirmek isteyenlerin talebi sebebiyle uçak biletleri günler öncesinden tükendi.Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Kurban Bayramı'nda rahat ve güvenli bir hava yolu ulaşımı için gereken önlemlerin alındığı açıkladı.DHMİ'nin ilgili tüm birimlerinin bayram süresince 24 saat esasına göre hizmet vereceğini belirten Birdal, Bayram önlemleri konusunda şunları söyledi:"Havayolunun halkın yolu olmasından kaynaklanan yoğun bir hava trafiği yaşıyoruz. Eylül ayı rakamlarına göre yılın 9 aylık döneminde toplam yolcu sayısı 115 milyonu aştı.Havayolu trafiği doğal olarak Bayram tatillerinde daha da yoğunlaşıyor. Başta Dünya ve ülke havacılığımızın göz bebeği olan İstanbul Atatürk Havalimanı olmak üzere yurt çapındaki diğer tüm havalimanlarımız da yoğunluktan kaynaklanan her hangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alındı. Bayram tatili süresince ilgili tüm birimler 24 saat esasına göre mesai yaparak vatandaşların rahat ve güvenli ulaşımını sağlayacaklar. Bu vesile ile havalimanlarımızı kullanan tüm yolucularımızın ve Vatandaşlarımızın Mübarek Kurban bayramlarını kutluyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...