Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 Milyon hacı adayı Mekke'de

/ Kaynak: İHA
3 Milyon hacı adayı Mekke'de

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hac farizasını yerine getirmek için dünyanın çeşitli ülkelerinden Arabistan'a yaklaşık 3 milyon hacı adayı Mekke'ye giriş yaptı.

Hac için girişlerin yasaklandığı Mekke'de cadde ve sokaklarda adeta insan seli oluştu. Özellikle namaz vakitlerine yakın zamanlarda Mescidi Haram'ın çevresinde iğne atsan yere düşmez görüntüler yaşanıyor.Arafat Vakfesine saatler kala Mekke'ye akın eden hacı adaylarının birçoğu, vakitlerini Mescidi Haram'da değerlendirirken, bazı hacı adayları ise zorlu geçecek olan Arafat ve şeytan taşlama işlemlerine kendini hazırlıyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Suudi yetkililer tarafından Harem'e otobüs seferleri kaldırıldı. Mekke'de bulunan yaklaşık 3 milyon hacı adayı şehirde renkli görüntüler oluşturuyor. Namaz vakitlerinde ise cadde ve sokakların yanı sıra alışveriş merkezlerinin koridorları bile dolup taşıyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...