Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en büyük kakao üreticisi, 'Kıtlık yok'

/ Kaynak: CHA
Dünyanın en büyük kakao üreticisi, 'Kıtlık yok'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Kakao kıtlığı yüzünden 7 yıl sonra çikolata üretiminin durabileceği yönünde çıkan iddialara dünyanın en büyük kakao üreticisi cevap verdi

Kakao kıtlığı yüzünden 7 yıl sonra çikolata üretiminin durabileceği yönünde çıkan söylentilere dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Ekvador Cumhuriyeti yetkililerinden cevap geldi: Kıtlık söz konusu değil, üretimi yaklaşık 4 kat artacak, yeni projeler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz hafta İngiltere'nin başkenti Londra'da gıda sektörü devlerinin bir araya geldiği toplantıda, 2020'de çikolatanın hammaddesi kakaoda kıtlık yaşanacağı belirtilmişti. Bu yüzden de çikolata fiyatlarının hızla artmasının beklendiği, 7 yıl sonrasında ise mevcut üretimin atlebi karşılamayacağı öne sürülmüştü. Ancak 'mutluluk kaynağı' olarak adlandırılan çikolatada böyle bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıktı. Dünyanın en çok kakao ihraç eden ülkesi konumundaki Ekvador Cumhuriyeti'nin temsilcileri, tam aksine kakao üretiminin artacağını belirtiyor. Ülke hükümeti, gelecek yıllarda üretimi arttırabilmek adına da projeler geliştiriyor. Yılda 200 bin ton kakaonun üretildiği Ekvador Cumhuriyeti, kakao ihracatında yüzde 63'lük oran ile dünyanın ilk sırasında yer alıyor. Ülkenin Tarım, Su ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projelerinin içinde kakao için yeni ekim alanlarının özendirilmesi, üretim artışı için eğitim ve teknik desteğin verilmesi, tedarik zincirlerinin geliştirilmesi gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca 284 bin hektarlık alanın yenilenmesi ve 70 bin hektarlık yeni ekim alanının sağlanması ile hektar başına yılda ortalama 2,5 ton verimlilik artışı sağlanması hedefleniyor. Bu da mevcut üretimin yaklaşık 4 katına çıkması anlamına geliyor. nbsp;Ülkenin İhracat Geliştirme Enstitüsü olan PRO ECUADOR da kakaoya yeni kullanım alanları ve erişilebilecek yeni pazarları keşfetmek adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Bahsedildiği gibi kakao ya da çikolata kıtlığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten yetkililer, üretimin artması adına yapılacak çalışmaların devam edeceğini iletiyorlar.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...