Başbakan Erdoğan 'Trafik sorunu geçicidir'

Başbakan Erdoğan 'Trafik sorunu geçicidir'

Politika Haberleri

İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 758 adet İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuştu

Başbakan Erdoğan, İETT otobüslerin hizmete alım töreninde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir'de 758 yeni İETT otobüsünün hizmete alım töreninde halka seslendi. İşte Başbakan'ın konuşmalarından satır başları. Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyor bugün İstanbul'da hizmete aldığımız 758 adet İAETT otobüsünün İstanbul'umuz için hayırlı olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Bu yeni 758 otobüsle birlikte 1393 otobüsü devreye aldık. Kasım ayında sayısı 1705 tamamlamış olacağız. Eski rakamla 930 trilyon lira bedelle İstanbul'a kazandırdığımız bu otobüslerin tamamı yerli üretim. Başta sürücülerimiz olmak üzere tüm çalışanlara tüm yolculara kazasız yolculuklar diliyorum. Biz 1994 yılında İstanbul'a Büyük Belediye Başkanı olduğumda İstanbul'un nüfusu 8.5 milyondu. Şuanda 15 milyon oldu. Nüfus bu kadar hızlı artarken araç sayısı da çok ama çok hızlı artıyor. Türkiye'de 17 milyon motorlu araç var. İstanbul'daki sayı 3 milyon 65 bin adet. Türkiye'deki her 6 araçtan bir tanesi İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'da günde bin motorlu araç İstanbul trafiğine katılıyor. Bu çok nbsp;hızlı büyümeye rağmen trafiği rahatlamak için çok büyük yatırımlar yaptık ve yapıyoruz.
"LONDRA'DA ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞ 20 POUND"
Son zamanlarda Ak Parti iktidarına malum şekilde saldıran medya iki de bir ne diyor: "İstanbul trafiğinin hali ne olacak?" Yatıyorlar nbsp;kalkıyorlar bunu söylüyorlar.
"ULAŞIM ALIŞKANLIKLARIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ"
Bugün İngiltere'nin meşhur Londra'sında nbsp;istediğiniz zaman şehir merkeze giremezsiniz. Öyle az bir ücreti de yok. 20 Pound ödemeniz gerekir. Biz kimsenin harcamasına mal mülk edinmesine karışmayız karışamayız. Sadece tavsiyede bulunabiliriz. O bakımdan İstanbul'da ulaşım alışkanlıklarımızı mutlaka ama mutlaka değiştirmeliyiz. Biz adımlarımı attık. Attık ne oldu. Çalışmalarımızı gören İstanbul halkı bizi iktidardan indirmedi. Biz bu milletin hizmetkârıydık böyle çıktık yola. Bunun eserlerimizle ortaya koyduk. Şu anda size anlatacağım yatırımlar var. Bunlar yapılanlar. Bunlar yapacaklarımızın teminatı. Yurt dışına ciddi miktarlarda paralar ödeniyor. Cari açık artıyor. Akaryakıt tüketimi nedeniyle Türkiye yurtdışına önemli paralar ödeniyor. Bakıyorsunuz 1-2 kilometrelik yola vatandaşımız atlıyor otomobiliyle gidiyor. Bazı hatlar otobüs metro boş giderken binlerce araçla yol almaya çalışanları görüyorsunuz. Biz bu kadar zengin bin ülke değiliz. Özellikle akaryakıt konusunda zengin bir ülke değiliz. Dışarına ithalat yapıyoruz,. İstanbullular olarak çok daha hassas olmamız gerekiyor.
"SON GÜNLERDE YAŞANAN TRAFİK SIKINTISI GEÇİCİ"
Eğer ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirir ek hem ülke hem İstanbul hem çevre hem de siz değerli ailelilerimiz kazanacaksınız. Son günlerde İstanbul'da yaşanan trafik sıkıntısı geçicidir. Kurban Bayramı öncesinde yük ve yolcu taşımacılığı trafiği çok arttırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...