CHP 'Kıbrıs, AK Parti'nin oyuncağı değildir'

CHP 'Kıbrıs, AK Parti'nin oyuncağı değildir'

Politika Haberleri

Faruk Loğoğlu, 'Kıbrıs davamız Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oyuncağı ve Sayın Davutoğlu'nun can simidi değildir.' değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'kritik bir eşikte olduğumuz' açıklaması için ''Ahmet Davutoğlu'nun ifadeleri, kulağa hoş gelse de, güven verici değildir.'' yorumunda bulundu. nbsp;CHP'nin Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, hükümetin Kıbrıs politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'nun son açıklamaları önümüzdeki dönemde Kıbrıs sürecinde önemli gelişmelerin yaşanacağına işaret etmektedir. Uzun süredir konuyu gündemin alt sıralarında tutan AK Parti iktidarının şimdi Kıbrıs meselesini ön plana çıkarması rastlantı değildir. Kıbrıs meselesinin Ada'daki iki halkın eşitliğine dayalı, adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını her zaman destekleyen CHP, özellikle günümüz koşullarında konuya ilişkin temas ve müzakerelerde Rum tarafının iyi niyet ifadelerinin somut adımlarla desteklenmediği sürece bir anlam taşımadığını değerlendirmektedir.'' denildi. Loğoğlu, Kıbrıs konusunda müzakerelerin kesildiği Ocak 2012'den bu yana kayda değer bir gelişmenin görülmediğini ifade ederken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ifadelerinin kulağa hoş gelse de, güven verici olmadığı görüşünde. Açıklamada, ''CHP, Türk tarafının çok dikkatli davranması ve karşı tarafın iyi niyet gösterileriyle yetinmemesi gerektiği görüşündedir. Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum temsilcilerinin çapraz Atina ve Ankara ziyaretleriyle aşılacak psikolojik eşiğin KKTC tarafına sağlayacağı yarar belli değildir.'' denildi. nbsp;
'KIBRIS, SAYIN DAVUTOĞLU'NUN CAN SİMİDİ DEĞİLDİR'
Ahmet Davutoğlu'nun her cephede başarısızlığa uğradığını iddia eden Loğoğlu, ''Sayın Davutoğlu, şansını bu sefer de 'güçlü siyasi irade' aldatmacasıyla Kıbrıs'ta denemek isteyeceği anlaşılmaktadır. Ancak Türkiye bugün yalnızdır ve Kıbrıs konusunda destek bulacağı pek çevre kalmadığı gibi Akdeniz'deki etkinliğini de Sayın Davutoğlu'nun politikaları nedeniyle yitirmiştir. Koşullar Türk tarafının lehine değildir. Sırf siyasi puan kazanmak için verilecek tavizlerle varılacak bir çözümü ise Türk tarafı benimsemeyecektir. Kıbrıs davamız Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oyuncağı ve Sayın Davutoğlu'nun can simidi değildir.'' sözlerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...