AK Parti İl Başkanı, 'Diyarbakır'da iddialıyız'

/ Kaynak: AA
AK Parti İl Başkanı, 'Diyarbakır'da iddialıyız'

Politika Haberleri  / AA

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialı olduklarını belirtti

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialı olduklarını belirterek, "Diyarbakır'daki yerel siyasetin etnik ve ideolojik temelden uzaklaşması, ideolojik temelle bağlarını kesmesi kanaatindeyiz. Bu anlamda biz 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialıyız" dedi. nbsp;Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda belediye başkanlığı, meclis aday adaylarının başvuruda bulunduğunu söyledi. Altaç, şöyle dedi:
"Bizim seçimleri kazanma, kaybetme gibi bir korkumuz yok. Biz Diyarbakır'ın hali hazırdaki durumunun, Diyarbakır'ın geçmişiyle, kültürüyle medeniyetle paralel bir hizmet almadığı ve paralel bir hizmete denk gelmediği düşüncesindeyiz. Yerel yönetimlerin temel amacı vatandaşa hizmettir. Vatandaşın sosyal yaşam standartlarını yükseltmek, şehirde, kasabada, ilçede ulaşımdan tutun, tüm alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaktır. Birinci hedef bu olmalıdır. Bu anlamda Diyarbakır'daki yerel siyasetin etnik ve ideolojik temelden uzaklaşması, ideolojik temelle bağlarını kesmesi kanaatindeyiz. Bu anlamda biz 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır'da iddialıyız." nbsp;Çözüm sürecine ve 15 Ekim'de Öcalan'ın yapacağı açıklamayla ilgili olarak da Altaç, şunları söyledi: nbsp;"Bu süreci başlatan, bu süreci götüren Başbakan Recep Tayip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti'dir. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan başkanlığındaki Ak Parti'nin olmadığı bir Türkiye'de bu süreci götürecek, bu süreci başlatacak ne bir siyasi parti ne bir irade vardır. Bunu herkes bu şekilde bilsin. Bu süreci başlatan Ak Parti'dir, Recep Tayip Erdoğan'dır Ve yine götüren de kendileridir. Bu demokratikleşme paketini açarken, birilerinin silah zoruyla açmadık. Halkın talepleri olduğu için açtık. 15 Ekim'de İmralı'da yapılacak açıklamadan ziyade biz önümüze ve vatandaşların taleplerine bakıyoruz. Bu saatten sonra oluşan iklimi desteklemesi lazım. Oluşan iklimi sürdürülebilir olması için katkı sunması gerekiyor. Ben dediğim dedik, benim astığım astık, benim kestiğim kestik mantığı işlemeyecektir. Ve vatandaşımızda bunu hiçbir şekilde tasvip etmeyecektir." nbsp;Başkan Altaç, başvurular konusunda rakamsal konuşmak istemediğini belirterek, "1 Kasım sonrası rakamsal verileri paylaşacağız. Kadın ve erkek adaylarımız var. Bizim aradığımız kriter şu Diyarbakır'ın maneviyatını, medeniyetini, tüm kamuoyuna hizmet edecek vizyona sahip. Diyarbakır'a hizmeti esas alacak arkadaşların bu dönemde görev alması temennimizdir. Bunun için çalışıyoruz" dedi.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...