Rus gezgin Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırıldı

/ Kaynak: İHA
Rus gezgin Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Rus gezgin, Türkiye'den Suriye'ye geçtikten sonra ajan olduğu gerekçesi ile Suriyeli muhalif gruplar tarafından kaçırıldı

Otostopla dünyayı dolaşarak ün yapan Rus gezgin Konstantin Juravlev, Türkiye'den Suriye'ye geçtikten sonra ajan olduğu gerekçesi ile Suriyeli muhalif gruplar tarafından kaçırıldı. Rus makamları olayla ilgili bilgileri teyit etmeye çalışırken, Juravlev'in sorumsuz davranışına da sert tepki gösterdi. nbsp;Rus basınında yer alan bilgilere göre 32 yaşına giren Juravlev, "Çölle baş başa" projesi çerçevesinde Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yaptı. Juravlev'in Halep'te Suriye hükümeti ya da Rusya adına ajanlık yaptığı gerekçesi ile muhalif gruplar tarafından kaçırıldığı belirtildi. nbsp;Juravlev'in Rusya pasaportu muhalif grupların internet sitelerinde yayınlandı. Halep'te bulunan muhalif grup Rus gezgini Esed ve Rusya lehine ajanlık yapmakla suçluyor. nbsp;Itar-Tass haber ajansı Suriye güvenlik güçlerinden edindiği bilgiye göre, Juravlev Mısır merkezli Müslüman Kardeşler'e yakınlığı ile bilinen Tevhid Tugay'ının elinde bulunuyor. Şam'a yasal kanallarla giriş yapmayan ve Arapça bilmeyen Juravlev'in casus olabileceği iddiaları reddediliyor. nbsp;Rusya'nın Şam Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Vasiliy Kartuzov, Interfax'a yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın olduğunun bilinmesine rağmen, bu ülkeye gidilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Kartuzov, "Neye güveniyordu bilemiyoruz. Kaçırıldığı belirtilen Rusya vatandaşının bulunması için büyükelçiliğimiz yetkilileri devreye soktu." dedi. Kartuzov, Rusya vatandaşlarını çatışmaların yaşandığı bölgelere gitmemeleri konusunda bir kez daha uyardı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...