Hava taksi dönemi başlıyor

Hava taksi dönemi başlıyor

YAŞAM Haberleri

İzmit-İstanbul arasında deniz uçağı ile hava taksisi seferleri için ilk adım atıldı. İzmit'ten kalkan uçak, 15-20 dakikada Haliç'e iniş yapacak.

Türkiye'de ilk kez denizi, gemileri ve sanayi kuruluşlarını deniz uçağı ile havadan kotrol ettiren belediye olan, İzmit Körfezi'nin süretle temizlenmesini sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi İzmit-İstanbul arasında deniz uçağı ile hava taksisi seferleri için ilk adımı attı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve belediye yöneticileri özel bir havayolu şirketine ait uçakla deneme uçuşu yaparken, bu uçakla İzmit'ten 15-20 dakikada İstanbul Haliç'e gidebileceği belirtildi.

İLK UÇUŞ

Yönetim Kurulu Başkanlığını Kürşad Arusan'ın yaptığı Seabird Airlines firmasına ait deniz uçağıyla gerçekleştirilen ilk deneme uçuşuna Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu belediye görevlileri de katıldı. İbrahim Karaosmanoğlu, deniz uçağına binmeye alışık olduklarını, İzmit Körfezi'nde denetim yapan deniz uçağı ile sık sık kendisinin de kontrollere çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Bu uçaklar 20 kişiyle yolculuk yapıyor. Biz yaklaşık 1 saatlik uçuşla İzmit'ten kalkıp sapanca Gölü'nden Kandıra Kerpe ile İstanbul Ağva sınırları ile köylerimizi izleyerek İzmit Körfezi'ne indik. Ortalama 240-250 kilometre hızla gidebiliyor. Kısa mesafeli uçuşlar için ideal. İzmit Körfezi zaten doğal bir liman. Ekonomik olursa yaz mevsiminde İstanbul'dan İzmit'e veya Karadeniz sahiline bu uçuşları düşünüyoruz. Bunu özel sektörün yapması daha iyi. Biz yol açıcı olarak yardımcı olabiliriz. Buradan Haliç'e 15-20 dakikada iniyor. Şu anki trafiğe göre çok iyi bir zaman. Bu her türlü yükseklikte uçuyor. Denize inip kalkıyor. Bunlar iki motorlu olduğu için güvenli ve yolcu taşımaya müsait. Bir saatlik uçuştan keyif aldık ve yorulmadık. Bursa'da da yapıyorlar. Ancak rakam konusunda birşey söyleyemem. Vatandaşı parası belki düşündürebilir. İlk etapta şehri tanıtmak için görsel geziler yapabiliriz. Kocaeli için iyi olacağını umuyorum."

Seabird Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan ise, Kocaeli'nin deniz havacılığının öncülerinden olduğunu hatırlatarak, Bursa ve diğer örneklerde olduğu gibi Kocaeli ile İstanbul'u hava taksi taşımacılığı ile yakınlaştırmayı düşündüklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...