Belçika'da 12 sene sonra Dünya Kupası sevinci

Belçika'da 12 sene sonra Dünya Kupası sevinci

SPOR Haberleri

Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na Almanya, Belçika ve İsviçre doğrudan katılmaya hak kazandı.

Dünya Kupası'nda mücadele edecek takımlar şekillenmeye başladı. Avrupa elemelerinde dün oynanan maçlarının ardından A Grubu'nda Belçika, C Grubu'nda Almanya ve E Grubu'nda İsviçre, Dünya Kupası'na grup lideri olarak doğrudan katılmayı garantiledi. Belçika, deplasmanda Hırvatistan'ı 2-1 mağlup ederek A Grubu'nda 25 puana ulaşırken, 12 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası'na katılma sevincini yaşadı. 17 puanla 2. sırada yer alan Hırvatistan da play-off maçına çıkmayı garantilemiş durumda bulunuyor. B Grubu'nda, Dünya Kupası vizesini önceki maçlarda alan İtalya, 21 puanla hala yenilgisiz durumda. İkincilik mücadelesindeyse, 13 puana sahip Bulgaristan ile Danimarka ve 12 puanlı Çek Cumhuriyeti ile Ermenistan yarışıyor. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde en az puana sahip grup ikincisinin, play-off'lara katılmama kuralı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...