Sezer Öztürk hayal kırıklığı

Sezer Öztürk hayal kırıklığı

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı Sezer Öztürk, siyah-beyazlı formayla hiçbir resmi maça çıkmadan süresiz kadro dışı bırakıldı.

Fenerbahçe'den 1 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle siyah-beyazlılara geçen 28 yaşındaki Sezer, Beşiktaş için tam bir hayal kırıklığı oldu. Süper Lig kariyerine 2006 yılında Manisaspor ile başlayan Almanya doğumlu gurbetçi futbolcu, bu sezon Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in gözüne bir türlü giremedi. Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı 9 resmi karşılaşmada hiç süre alamayan Sezer, Bilic tarafından 18 kişilik kadroya bile dahil edilmedi. Sezer bu sezon siyah-beyazlı takımın sadece A2 takımıyla iki maça çıkıp 2 gol kaydetti. Sezon öncesi kampında da bir sakatlık geçiren 28 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş'ın takım kaptanlarından İbrahim Toraman ile yaşadığı kavga sonrası kadro dışı bırakıldı. İbrahim ile süresiz kadro dışı kalan Sezer'in Beşiktaş'taki geleceği de tehlikeye girmiş oldu. Beşiktaş ile yaptığı anlaşma gereğince bu sezon 900 bin avro garanti ve 12 bin 500 avro maç başı ücret alacak Sezer, takımda kalması durumunda gelecek sezon 1 milyon, 2015-2016'da ise 1 milyon 100 bin garanti ücret kazanacak.
- Fenerbahçe'de istikrarı sağlayamadı
Türkiye'de Manisaspor ile başladığı kariyerini 2009-2010 sezonunun devre arasında Eskişehispor'a geçerek devam ettiren Sezer, bu takımda adından söz ettirmeye başladı. Özellikle 2010-2011 sezonunda Eskişehirspor ile çıktığı 29 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırarak dikkatleri üzerine çeken Sezer, Fenerbahçe'nin transfer listesine girdi.
Fenerbahçe'ye 2011-2012 sezonun başında 2 milyon 750 bin avroya transfer olan Sezer Öztürk, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde de sıkıntılar yaşadı. Fenerbahçe'ye transferinden hemen sonra soruştuma kapsamında adı şüpheliler içinde geçen Sezer, kısa bir süre polis tarafından gözaltında tutuldu.
-Kocaman'ın gözüne giremedi
Fenerbahçe'deki ilk sezonunda 3 Temmuz sürecinde yaşadığı sıkıntılara sakatlıklar da eklenince istediklerini yapamayan Sezer, ligde sadece 6 maçta görev aldı. Fenerbahçe'de geçirdiği ikinci yılında geçen sezon teknik direktör Aykut Kocaman'ndan şans bulan Sezer'in başarılı performansı da kısa sürdü. Sezer, sezonun ilk yarısında ligde 9, kupada ise 2 maça çıkıp toplam 5 gol kaydederek bir anda tekrar herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Ancak, bu çıkışında da ani parlayıp sönen Sezer, yaşadığı sakatlıklar da devreye girince ligin ikinci devresinde yine formaya hasret kaldı. Kocaman, yoğun maç temposuna rağmen Sezer'e ikinci devre de hiç şans vermedi. Bu sezon Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe getirilen eski hocası Ersun Yanal tarafından da kadroda düşünülmeyen Sezer Öztürk, 1 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle Beşiktaş'ın yolunu tutmuştu. Sezer, iki sezon geçirdiği Fenerbahçe'de ligde 15 ve kupada da 2 maç olmak üzere sadece 17 kez sahaya çıktı.
- Bonservisine iki yılda 4 milyon 250 bin avro ödendi
Büyük takımların transfer listelerine girmeyi başaran Sezer Öztürk'ün, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a transferleri için toplam 4 milyon 250 bin avro bonservis bedeli ödendi. Fenerbahçe Sezer'i almak için kasasından 2 milyon 750 bin avro verirken, Beşiktaş ise 28 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katarken 1 milyon 500 bin avroyu gözden çıkardı.
İki yılda bonservisine toplam 4 milyon 250 bin avro ödenmesine rağmen Sezer, gerek Fenerbahçe'de gerekse kısa süredir yer aldığı Beşiktaş'ta istenilen performansa ulaşamayarak hayal kırıklığı yaşattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...