Babacan, 'G 20'yi önemli kılan temsil gücü'

/ Kaynak: CHA
Babacan, 'G 20'yi önemli kılan temsil gücü'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Babacan ABD'nin başkenti Washington'da katıldığı bir programda G7'nin eskisine nazaran hususi bir temsil gücünün olmadığını söyledi.

G20'de Afrika'nın ve birçok uluslararası kuruluşun temsil edildiğine dikkat çeken Babacan, "G20 hakkında önemli olanın temsil gücü olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu. IMF - Dünya Bankası Yıllık Toplantıları dolayısıyla Wahington'da bulunan Ali Babacan, 'Uluslararası Finans Enstitüsü 2013 Yıllık Üyelik Görüşmeleri'ne katıldı. Programın ikinci gününde 'G20 ve Küresel Ekonomik Yönetim'in Geleceği' adlı oturumda konuşan Babacan, G20 toplantılarına ilk olarak 2002 yılında hazine bakanı olduğu dönemde katıldığını, birliğin günden güne daha da kapsayıcı hale geldiğini dile getirdi. Küresel krizin ardından G20'nin liderler seviyesinde görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Babacan, G7'nin ise eksisine nazaran hususi bir temsil gücünün olmadığını söyledi. Türkiye'nin 2015'te G20'ye ev sahipliği yapacağını hatırlatan Babacan, "Kendi başkanlık dönemimizin çalışmalarına şimdiden başladık." ifadelerini kullandı. Babacan, ana konuların yanında G20'nin daha uygulanabilir hale gelmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti. İnsanı ve çevre gibi küresel problemlerde G20'nin daha güçlü bir duruş gösterebileceğini ifade eden Babacan, "Mesela, eğer G20 çevre sorunları hakkında herhangi bir konuda anlaşmaya varabilirse bunun Birleşmiş Milletler'in (BM) tüm üyeleri tarafından kabul edilmesi çok kolay olur." dedi. Oturuma Ali Babacan dışında, Portekiz Devlet ve Finans Bakanı Maria Luis Albuquerque, Avustralya Hazine Bakanı Martin Parkinson, Goldman Sachs Hükümet İlişkileri Departmanı Genel Müdürü Faryar Shirzad, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Asmussen, Rusya Bankası Müdür Yardımcısı Ksenia Yudaeva da konuşmacı olarak katıldı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...