Netanyahu, 'Churchill benden daha yalnızdı'

Netanyahu, 'Churchill benden daha yalnızdı'

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Netanyahu, Amerikan gazetesi New York Times'a verdiği röportajında İsrail'de ve yurtdışında yalnız kaldığı iddialarına cevap verdi.

ABD ve İran arasındaki yakınlaşmadan memnun olmayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan gazetesi New York Times'a verdiği röportajında İsrail'de ve yurtdışında yalnız kaldığı iddialarına cevap verdi. Gazetenin "değişen bir jeopolitik manzaraya rağmen geçmişte donup kaldığı izlenimini oluşturma riski taşıyor" dediği İsrail başbakanı, "insanlar gerçekleri çalışsa benimle taraf olur" ifadesini kullandı. Netanyahu, röportajı sırasında ofisinde fotoğrafları bulunan eski İngiltere başbakanı Winston Churchill ve Siyonizm'in kurucu babası Theodor Herzl'i işaret ederek "Onlar benden daha yalnızdı" açıklamasında bulundu. Yazıda İsrailli liderin danışmanlarını ve hükümetteki yakınlarını kaybettiğine de işaret ediliyor. Gelecek hafta İran'la gerçekleşecek nükleer müzakereler öncesinde konuşan Netanyahu "Görevim Yahudi devletini nükleer İran'dan korumak. Bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceğim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...