Güneydoğu'ya atık su projesi

Güneydoğu'ya atık su projesi

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun atıksu, içme suyu ve kanalizasyon sistemini yenilemek için kapsamlı bir çalışma başlattı.

nbsp;Avrupa Birliği'yle ortak yürütülen projeyle iki bölgede toplam 604 milyon euroluk yatırım yapılacak. 200'ün üzerinde belediye ve 13 milyon kişiye hizmet götürülecek. Çalışmaların 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapılacak yatırımda en büyük payı 35 milyon euroyla Erzincan Su ve Atık Su projesi alıyor. 2020'de tamamlanması beklenen ikinci dönem projelerinin toplam maliyeti ise 70 milyon euro olacak. Güneydoğu Anadolu'ya yapılacak birinci dönem projelerinin toplam bütçesi 360 milyon euro olarak açıklandı. 2014-2020 yıllarını kapsayan ikinci dönem projelerine de 55 milyon euro kaynak ayrılmış durumda. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...