Suat Kılıç, 'Şapka çıkarmak gerekir'

Suat Kılıç, 'Şapka çıkarmak gerekir'

SPOR Haberleri

Suat Kılıç, Dünya Kupası elemelerine ilişkin "Süreç ne olursa olsun şu anki performansa, heyecana, milli takım ruhuna şapka çıkarmak gerekir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Avrupa elemeleriyne ilişkin, "Süreç ne şekilde gelişirse gelişsin şu anki performansa, heyecana, milli takım ruhuna şapka çıkarmak gerekir" dedi. Kılıç, Alaplı ilçesinde 500 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak yurttaki odalar hakkında bilgi verdi. Ranza modeliyle yurdun bin kişilik olabileceğini ifade eden Bakan Kılıç, kendilerinin ranza sistemini uygulamadığını, odalara buzdolaplarının da geleceğini söyledi. Bakan Kılıç, yurtlarda gelecek yıl ranza sisteminden tamamen çıkacaklarını belirttti. Bir gazetecinin "Estonya'yı yenen milli takımın Brezilya yolunda şansını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Kılıç, "Dünkü bütün skorlar milli takımın, Fatih Terim'in, bizlerin beklentileri doğrultusunda gelişti. Biz Estonya'dan 2-0 galibiyetle döndük. O arada Hollanda Macaristan'ı 8-1 yendi. Nihayetinde önemli olan başarı da şudur, Fatih Terim'le çıktığımız 3 maçta 3'te 3 yaptık" diye konuştu. Kılıç, ikinciler kategorisinde play-off'tan Dünya Kupası'na gidebilmek için 4'te 4 yapılmasına ve aynı zamanda Macaristan'ın puan kaybetmesine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Millilerin morali yerinde, her şey yolunda gidiyor. Çok zor olan bir matematik hesabını çok gerçekleştirilebilir hale getirdik. Dolayısıyla süreç ne şekilde gelişirse gelişsin şu anki performansa, heyecana, milli takım ruhuna şapka çıkarmak gerekir. Sonuç ne olursa olsun Fatih Terim'i de Fatih'in aslanlarını da, milli takımın o aslan yürekli oyuncularını da hepsini yürekten kutlamak gerekir. Önemli olan son iki ayda böylesine yüksek bir performansı bu kadar sağlam bir imanla yakalamış olmalarıdır. Elbetteki arzumuz play-off'a kalmak, oradan Dünya Kupası'na katılmaktır. Ancak önümüzdeki hafta netice ne şekilde gelişirse gelişsin bizim için aslolan bu milli ruhu, heyecanı ve yeniden direnişi ayakta alkışlamaktır."
- Terim'in Galatasaray'dan ayrılması
Bakan Kılıç, "Fatih Terim'in milli takıma dönmesi fedaresyon açısından başarı olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna, "Fatih Terim Galatasaray'ın teknik direktörüyken milli takımla görüşme müsaadesi sayın Ünal Aysal'dan alınarak gerçekleştirildi. Dolayısıyla Fatih hocanın Galatasaray'dan ayrılması konusunda milli takım bir 'ayak bağı' olmadı diye düşünüyorum. O günlerde herkes bu konuyu çok tartıştı. Dolayısya burada önemli olan şey Fatih Terim dünya çapında bir futbol markası, hocası, seveni olabilir, sevmeyeni olabilir ama milli takımı başarıdan başarıya koşturan herkese sevgi beslememiz, güven telkin etmemiz lazım. Fatih hoca da bu güveni hak ediyor" yanıtını verdi.
- "Stadlara özel güvenlik yerine polis"
Stadlara özel güvenliklerin yanında polislerin girmesi konusunda görüşleri sorulan Kılıç, stadyumları tamamen polisle doldurmayacaklarını belirtti. Müsabakının seyir güvenliğini sağlayacak miktarda polisin bulundurulacağını ifade eden Kılıç, "Polimisiz de müsabakalarda görev almak için çok hevesli değil. Zaten toplumsal olaylar nedeniyle polisin fazla mesaisi var" dedi. Bakan Kılıç, stadyumda görev yapacak polislerin sosyal haklarını verme konusunda bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerine işaret ederek, şunları kaydetti: "Gönül arzu ederki özel güvenlik sahalarda güvenliği sağlayabilsin ama bu olmadı. Özel güvenlik yerine göre biletsiz seyircilerin sahaya girişleri koordine eden bir noktada konumlandı. Yerine göre bazı suç unsurlarını göremedi, stadyumlardaki üst aramalarını olması gibi yapamadı, dolayısla bütün bunlar risk. Son Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanlanlar da özel güvenlik sistemindeki zaafların ne kadar etken olduğu herkesin malumu. Biz elbette ki Türkiye'deki özel güvenlik sistemini kaldıracak değiliz. Özel güvenlik yeniden işlemeye devam edecek." Kılıç, polisin stadyumlarda görev almaya başlamasının ardından özel güvenlik görevlilerinde belli noktalarda onların himayesinde hizmetine devam edeceğine dikkati çekerek, "Ama komuta kontrol polisin elinde olacak. En azından istikrarsız görüntü veren bu şiddet olayları son buluncaya kadar. UEFA'nın arzusu polisin olmadığı stadyumlardır. Futbol bir eğlencedir. UEFA 'devlet bundan para kazanmadığına gore sorumluluk da devletin olmamalıdır' diyor ama Türk kulüplerini geçen 2 senede gördük ki bu konuya henüz yeterince hazır değiller" ifadesini kullandı.
- "Taraftar gruplarına yönelik operasyon"
Polisin sayısının statlarda arttırmaya başladığını anlatan Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uzun süreden beri takip edilen taraftar gruplarına yönelik belli operasyonlar yapıldı. Önümüzdeki günlerde de suç potansiyeli olan, futbolla sporla alakası olmayan, organize suç eylemlerinin içerisinde bulunan bazı taraftar gruplarına yönelik eylemler belki gerçekleşebilir. Dolayısıyla polis, güvenliği sağlama ve önleyici hamleler noktasında kanundan doğan yetkilerini kullanmaya devam edecek. Koruma görevlisiyle ilgili kanunu çıktıktan sonra tam manasıyla sistem kurulmuş olacak. Bir yandan da kameralı güvenlik sistemini, elektronik bilet sistemini kuruyoruz. Bu sistemlerde tam manasıyla faal hale geldiğinde, sezonun ikinci yarısında bütün statlarda aşağı yukarı oturmuş olacak. O takdirde zaten holiganların suç işleme ihtimalı olabildiğince azalacak. Suç işleme cürettini gösterenlere de gereken yapılacaktır." Bakan Kılıç, daha sonra Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile makamında görüştü. Kestane balı ve fındık hediye edilen Bakan Kılıç, Ereğli ilçesindeki Tersaneler Bölgesi'nde de incelemelerde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...