Mısır ordusu Sina'da operasyon düzenledi

Mısır ordusu Sina'da operasyon düzenledi

DÜNYA Haberleri

Mısır ordusu, Süveyş ve Sina Yarımadası'nda silahlı gruplara karşı yürütülen operasyon çerçevesinde 331 kişinin yakalandığını açıkladı.

Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ordu ve polisin, yakın zamanda teröristler, silahlı tekfirci gruplar ve kanun kaçaklarının konuşlandığı Süveyş ve Sina Yarımadası'ndaki suç yuvalarına' karşı yürüttüğü başarılı operasyonlarda, güvenlik güçleri tarafından aranan 255 kişi ile 76 terörist yakalandı" ifadesine yer verildi. Operasyonların yakın zamanda yürütüldüğü belirtilirken başlangıç ve bitiş tarihine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamaya göre, operasyonlarda çeşitli modellerde tüfek, el bombası, füze, patlayıcı madde, silah ve kurşun ele geçirildi. Süveyş ve İsmailiye'deki operasyonlarda ruhsatsız 29 motosiklet ile 30 otomobil, Sina'da da 25 otomobil,13 motosiklet ile bir buldozere el konuldu. Mısırda 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Sina'da güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar artmış, saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Mısır ordusu, Sina Yarımadası'ndaki silahlı gruplara yönelik başlattığı operasyonlarda, çeşitli hedeflere hava saldırıları düzenlemiş, bazı evlere baskınlar yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...