Erdoğan, 'Trafiği sıkıntısı geçici çözeceğiz'

Erdoğan, 'Trafiği sıkıntısı geçici çözeceğiz'

GÜNDEM Haberleri

İETT'ye 758 otobüsün hizmete alım töreninde direksiyonun başına geçen Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki trafik probleminin çözüleceğini söyledi.

Özellikle son iki haftadır İstanbulluları çileden çıkaran yoğun trafiğe neşter vuruluyor. nbsp;758 otobüsün hizmete alım töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştirilere şöyle cevap verdi: "Son günlerde yaşanan trafik sıkıntısı geçici. Nüfus gibi araç sayısı da hızla artıyor. Türkiye genelindeki her 6 araçtan biri İstanbul'da. Belediye başkanlığımda 'İstanbul'a gelmek için nakil ilmuhaberi isteyelim' teklifini sundum. Londra'da belirli saatlerde merkeze giremezsiniz. Daimi sıkıntıyı da görmemezlikten gelemeyiz. Gerek metro yatırımları ile gerek kavşak düzenlemeleri ile yoğun çalışıyoruz. Aksamaları daha hızlı çözüme kavuşturacağız. 2015'te hem iki katlı Yavuz Selim Köprüsü hem araçların gidip geldiği tüp geçit açılacak. Biraz daha sabır istiyorum. Allah aşkına, iktidarımızdan önce İstanbul'da tüneller mi, metro mu, metrobüsler mi vardı? nbsp; İstanbul sakinleri de otomobil ile ilişkisini gözden geçirmeli. Bakıyorsunuz nbsp;trafikte her otomobilde 1 kişi var. Devlet fazla otomobil satılmasından, akaryakıt tüketilmesinden ziyadesiyle memnun ama ithal araçlar sebebiyle önemli kaynaklar yurt dışına akıyor. Petrol kuyularımız da yok. Ulaşımda tasarrufu öğrenmeli; toplu taşımaya yönelmeliyiz." 29 Ekim'de Marmaray projesinin açılışını yapacaklarını hatırlatan Erdoğan, "İnşallah Kanalistanbul da 2017'de tamamlanacak ve Boğaz'dan daha güzel olacak" dedi. Erdoğan, andımızın kaldırılmasına gelen tepkilere ise, "Yasaklarla, çocuklara her gün slogan attırarak Cumhuriyet büyümez" karşılığını verdi. İstanbul / İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...