Anayasaya formül arayışı

Anayasaya formül arayışı

GÜNDEM Haberleri

60 maddenin Meclis'ten geçirilmesi konusunda BDP ve CHP'nin şartları var. MHP, 'parçalı' istemiyor. AK Parti ise, pazarlığa karşı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun iki yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni anayasanın akibeti, bayram sonrası partiler arasında yapılacak görüşmelerle netleşecek. AK Parti'nin "Hiç olmazsa 60 maddeyi Meclis'ten geçirelim" teklifi hâlâ tartışılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "4 parti uzlaşırsa 60 maddeye tamam deriz" ifadesine rağmen CHP, Mustafa Balbay'ı da hapisten kurtaracak milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili maddenin pakete dahil edilmesini istiyor. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bayramdan sonra randevu almak için CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'yi aradı ancak "Dokunulmazlık şart' cevabını aldı. AK Parti, herhangi bir pazarlığa; MHP parçalı bir anayasa değişikliğine sıcak bakmıyor. Konuya olumlu yaklaşan BDP ise, 60 madde dışında anadil ve vatandaşlıkla ilgili düzenlemelerin de pakete eklenmesini talep ediyor. nbsp;Şükran KABAN



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...