New York'ta Mısır protestosu

/ Kaynak: AA
New York'ta Mısır protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto eden Mısırlılar, internet üzerinden eylemlerini canlı yayınladı.

Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam New York'ta protesto edildi. ABD'de yaşayan Mısırlılar, Mısır Büyükelçiliğinin karşısında toplanarak, ülkelerinde darbe karşıtlarına uygulanan katliamı protesto etti. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan göstericiler, eylemlerini 3G üzerinden internetten de yayınladı. Eylem sırasında sık sık ABD Başkanı Barack Obama'nın seslerini duyması yönünde sloganlar atan göstericiler, General Sisi ve uyguladığı şiddeti de protesto etti. Göstericiler, hapiste tutulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin serbest bırakılmasını isteyen dövizler taşıdı. nbsp;
"Sisi gitmeli", "Askeri darbe son bulsun'' ve ''Postal gölgesinde seçime hayır'' şeklinde sloganlar atan göstericiler, ''Rabia'' işaretiyle Mısır'daki darbe karşıtlarına destek verdi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...