Baktı ki ödenmiyor faizini silecek

Baktı ki ödenmiyor faizini silecek

Ekonomi Haberleri

Yapılan yeni düzenleme ile kredi veren kuruluşlar, icraya konu olan kredilerde tahsilatı artırmak için faiz gelirinden vazgeçebilecek.

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine ilişkin usul ve esaslarda yapılan değişikliği göre, kredi verenler, icraya konu olan ve alacakların kısmen veya tamamen tahsil edilemeyeceğinin ve zararın giderek daha fazla artacağının anlaşılması halinde ya da tahsil kabiliyetinin artırabilmek amacıyla, faiz/kâr payı/kira tutarından iskonto yapabilecek veya tamamen vazgeçebilecek. Ayrıca kredi verenler, alacaklarını bir bedel karşılığı devir ve temlik edebilecek ya da borçlu veya kefille yeni protokoller yapabilecek. Kredi verenler, yapılan protokole bağlı olarak kanuni takibi sözleşme süresince durdurabilmeye veya neticesiz bırakabilmeye yetkili olacak. İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...