Motivasyon doktoru Fatih Terim

Motivasyon doktoru Fatih Terim

SPOR Haberleri

Teknik Direktör Fatih Terim, Milli Takım'a bambaşka bir hava kattı. Üst üste alınan galibiyetlerle futbolcuların kendilerine olan öz güveni tavan yaptı.

2014 Dünya Kupası grup elemelerinde ilk maçlarda aldığı kötü sonuçlarla Brezilya umutlarını iyice tüketen Milli Takım, Fatih Terim'in gelişiyle birlikte şaha kalktı. Estonya galibiyetiyle grup maçlarının bitmesine bir maç kala ikinciliğe yükselen ay-yıldızlı takım, Teknik Direktör Fatih Terim ile bir hayali daha gerçekleştirmek üzere. Abdullah Avcı'nın yerine göreve gelen ve üst üste 3 galibiyetle, umutları oldukça azalan Milli Takım'ı grup ikinciliğine taşıyan Terim, 15 Ekim'de Hollanda ile yapılacak son maç öncesi play-off heyecanını canlı tuttu. Milli Takım, teknik direktörlüğe Fatih Terim'in gelmesiyle birlikte kalesini gole kapadı. Terim yönetimindeki 3 resmi maçta da gol yemeyen mililer, Andorra'yı 5-0, Romanya ve Estonya'yı deplasmanda 2-0 yendi. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda ilk 6 maçta 7 gol atıp, 7 gole engel olamayan milliler, Terim döneminde 3 maçta 9 gol atıp, hiç gol yemedi. Milli Takım'da Terim'le birlikte yaşanan en büyük değişim ise oyuncuların öz güvenlerini yeniden kazanmaları oldu. Oyuncuların motivasyonunu üst düzeye çıkaran Terim, onları 'zafere' inandırmayı başardı. Öyle ki; Macaristan'a 5 puan kaybeden ay-yıldızlılar, onlara 8 gol atan Hollanda'yı gözüne kestirdi. Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, 3. kez görev yapıyor. Milli Takım, Terim yönetiminde oynadığı 95 maçta 46 galibiyet aldı. Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim'in saha kenarında yönettiği maçlarda 26 kez berabere kalırken, 23 kez de mağlup oldu. Terim, Milli Takım'ın 90 yıllık tarihinde en fazla maça çıkan, galibiyet yaşayan ve en çok gol atan takımı çalıştıran teknik adam unvanlarının sahibi durumunda bulunuyor. Milli Takım'ın 90 yıllık tarihinde 24'ü yerli, 18'i yabancı toplam 42 teknik adam görev yaptı. Terim, 95 karşılaşmayla, en yakın meslektaşı Coşkun Özarı'nın 41 maç önünde yer alarak, Türk futbol tarihine geçti. nbsp;Türkiye ayrıca, tarihindeki en çok galibiyeti de Fatih Terim'in teknik adamlığı döneminde aldı. Fatih Terim, takımın başında bulunduğu 95 maçta ay-yıldızlı ekiple 46 kez sahadan skor olarak üstün ayrıldı. Ayrıca, Terim yönetiminde Milli Takım toplam 145 gol atarken, bu rakam da bir teknik adam döneminde atılan en çok gol olarak kayıtlara geçti. nbsp;TURGAYSAKARYA




AVRUPA'DAN TERİM'E ÖVGÜ

Milli Takım'ın Estonya'yı 2-0 mağlup ederek, Brezilya 2014 umutlarını sürdürmesi Avrupa basınında geniş yer buldu. Daily Mail, "Türkiye'nin Brezilya inadı sürüyor" derken, Sport "Türkiye ve Romanya salı günü play-off için uğraşacak" ifadesini kullandı. Nieuwsdump "Hollanda İstanbul'da çok ateşli bir ortama çıkacak", Nu Sport "Terim'i başa geçiren Türkiye 3'te 3 yaptı. Türkler salı günü bize karşı play-off için savaşacak, The Guardian nbsp;"Salı günü Türklerin kader günü olacak" dedi. nbsp;


TFF'den Millilere dev prim
Futbol Federasyonu, play-off umutlarını son maça taşıyan Milli Takım oyuncularına verilecek primi belirledi. Estonya galibiyeti sonrası 150'şer bin TL'lik prime hak kazanan ay-yıldızlılar Hollanda'yı yenerse 150 bin TL daha alacak.



Kılıç: Şapka çıkarmak lazım
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Takım'ın performansının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kılıç, "Süreç ne şekilde gelişirse gelişsin şu anki performansa, heyecana, milli takım ruhuna şapka çıkarmak gerekir" dedi.


Macarların hocası istifa etti
Macaristan'ın hocası Sandor Egervari, Hollanda karşısında alınan 8-1'lik ağır yenilginin ardından istifa etti. Macaristan'ı 3 yıldır çalıştıran 63 yaşındaki teknik adam, FIFA dünya sıralamasında 62. sırada bulunan takımını 30'unculuğa taşımıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...