Devletin zirvesinden 'Ankara' mesajları

/ Kaynak: İHA
Devletin zirvesinden 'Ankara' mesajları

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın başkent oluşunun 90. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL
"Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idare merkezi, milli egemenliğin yegane temsilcisi yüce Meclisin karargahı olan Ankara, bu süreçte hayati rol oynamıştır" ifadesini kullanan Gül, mesajında şunları kaydetti:
"Ankara'nın milli mücadeledeki konumu ve katkısı şehre başkent olma onurunu yaşatmıştır. Ankara'nın başkent seçilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu haber veren en müşahhas adımlardandır. Cumhuriyetle birlikte hızlı bir gelişim sürecine giren Ankara, bugün dünya başkentleri arasında saygın bir yer edinmiştir. Ankara'nın; tarihsel ve kültürel değerlerini koruyarak, estetik, mimari, çevresel duyarlılıkları ön planda tutan bir anlayışla geleceğe yürümesi için hep birlikte çaba göstereceğiz. Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümünü kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."


BAŞBAKAN ERDOĞAN
Erdoğan, "Kadim Başkentimiz İstanbul'un, Birinci Dünya Savaşı yıllarında işgale uğraması dolayısıyla, Anadolu'da başlatılan istiklal savaşımızın karargahı haline gelen Ankara, vatanımızın kaderinin tayin edildiği önemli bir merkez olmuştur" ifadesini kullandı.
Anadolu'daki bağımsızlık hareketinin ortak aklı ve ortak sesi olarak milli mücadeleye yön veren Büyük Millet Meclisi'nin, istiklal savaşının kazanılmasının ardından Ankara'yı yeni kurulan Cumhuriyetin başkenti ilan ettiğini dile getiren Erdoğan, Ankara'nın bugün, demokrasinin ve Cumhuriyetin beşiği olarak, Türkiye'nin muasır medeniyet yürüyüşüne önderlik ettiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"İnanıyorum ki Ankara, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedeflerimize ulaşma noktasında da önemli bir ilham kaynağı olacak, ülkemizin gelişmesine, Cumhuriyetimizin kazanımlarının güçlenmesine, demokrasimizin ilerlemesine katkılar sunmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı gün dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...