Obama ve eşi Pakistanlı kız Malala'yı Beyaz Saray'da ağırladı

Obama ve eşi Pakistanlı kız Malala'yı Beyaz Saray'da ağırladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle, Pakistan'da kızların eğitim görmesini savunduğu için başından vurulan Malala Yusufzay'ı Oval Ofis'te kabul etti.

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle, Pakistan'da kızların eğitim görmesini savunduğu için başından vurulan Malala Yusufzay'ı Oval Ofis'te kabul etti. Obama ve eşi, Malala'ya ülkesinde kız çocukların da eğitim görmesi için verdiği ilham verici ve tutkulu çalışmasından dolayı teşekkür etti. Michelle Obama da görüşmede, "Kız çocukların eğitimi önemli. Onların eğitimine yapılacak yatırım hem kendi kızları ve torunları için hem de onların ailesi, toplumları ve ülkeleri için en iyi yatırım" dedi. nbsp;16 yaşındaki Malala Yusufzay, geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu'nun her yıl insan hakları alanında verdiği Sakharov Ödülü'ne layık görülmüştü. nbsp;ÜZÜMCÜ'YE KUTLAMA
Bu arada Obama, genel direktörlüğünü Türk diplomat Ahmet Üzümcü'nün yaptığı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünü Nobel Barış Ödülü'nü kazanması dolayısıyla kutladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...