Altın, 1200 dolara kadar gerileyebilir

Altın, 1200 dolara kadar gerileyebilir

Ekonomi Haberleri

Garanti Yatırım Döviz ve Emtia Analisti Gökalp İçer, "Hindistan'da gerileyen fiziki talep, altın fiyatlarını olumsuz etkileyebilir.

Garanti Yatırım Döviz ve Emtia Analisti Gökalp İçer, "Hindistan'da gerileyen fiziki talep, altın fiyatlarını olumsuz etkileyebilir. 1.275 dolar ons seviyesinin kırılması durumunda bir defa daha 1.200 dolar seviyelerinin görülebileceğini düşünüyoruz" dedi. İçer, ABD'de 1 Ekim'den bu yana devam eden bütçe görüşmeleri konusunda gelen ılımlı açıklamaların, altın fiyatlarının 1.300 dolar seviyesinin altına gerilemesine yol açtığını ifade etti. Çin'de 1 Ekim'de başlayan 'Ulusal Altın Haftası'nın da fiziki talebi artırmaya yetmediğine dikkat çeken İçer; altının uzun vadede sağlıklı görünümünü henüz kaybetmediğini, ancak kısa vadede aşağı yönlü risklerin bulunduğunu söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise "Enflasyon konusunda bir endişe yok, FED'in yakın gelecekte parasal sıkılaştırmaya başlayacağı beklentisi de daha ağır basıyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...