Arafat'ın ölümüyle ilgili şok gelişme, polonyum yüzünden mi öldü

Arafat'ın ölümüyle ilgili şok gelişme, polonyum yüzünden mi öldü

DÜNYA Haberleri

İngiliz tıp dergisi The Lancet, merhum Filistin lideri Yaser Arafat'ın zehirlenmesiyle ilgili sansasyonel bir bilgi yayınladı.

The Lancet'in verdiği habere göre İsviçre'de yapılan radyolojik incelemenin Arafat'ın tükürüğünde, idrarında ve kanında yüksek dozda polonyum-210 maddesinin bulunduğunu kanıtladı. Böylece araştırmacılar, Yaser Arafat'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasını fiilen doğrulamış oldu. Resmi açıklamaya göre Filistin Ulusal Yönetimi'nin kurucusu Nobel Barış Ödülü sahibi Yaser Arafat, 11 Kasım 2004 yılında Fransa'da iskemik beyin-damar hastalığı yüzünden vefat etti. Dul eşinin talebi üzerine Arafat'ın mezarı açılmış ve naaşı çıkarılmıştı. İsviçreli, Fransız ve Rus uzmanlar, ölüm nedeninin zehirlenme olup olmadığına karar verebilmek için bedeninden örnekler almıştı.(rusyanınsesi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...