Özgürlük Anıtı tekrardan ziyarete açılıyor

Özgürlük Anıtı tekrardan ziyarete açılıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'nin başlıca simgesi Özgürlük Anıtı, bütçe sorunu yüzünden hükümetin kapalı olmasına rağmen önümüzdeki günlerde yeniden ziyarete açılacak.

New York Valiliği ile federal hükümetin Özgürlük Heykeli'nin tekrar açılması için uzlaşmaya vardıkları bildirildi. Reuters ajansı, anlaşmaya göre New York Valiliği'nin Ulusal Park Hizmetleri'ne günde 61 bin dolar ödeyeceğini belirtti. Hükümetin kepenk indirmesi, ulusal anıtlar da dahil olmak üzere federal kurumların büyük bir kısmının kapanmasına yol açmıştı. Özgürlü Anıtı, 1 Ekim'den bu yana ziyaretçilere kapatılmıştı. New York Valisi Andrew Cuomo, Özgürlük Anıtı'nın her yıl ABD'ye milyonlarca turisti çektiğini ve kapanmasının yerel ekonomiyi ve turizm endüstrisini olumsuz etkilediğini kaydetti. Arazilerinde bulunan anıt ve müzeleri ziyarete açmak isteyen Arizona ve Güney Dakota valilikleri de federal hükümetle anlaşmaya vardı. Valiliklerin anıtların bakımını üstlenmesi sayesinde turistler Arizona'daki Grand Canyon'u ve Güney Dakota'da dört ABD başkanını gösteren anıtın bulunduğu Rushmore Dağı'nı ziyaret edebilecekler.(rusyanınsesi)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...