Moskova'da yabancılara çağrı, 'Halka açık yerlerden uzak durun'

/ Kaynak: CHA
Moskova'da yabancılara çağrı, 'Halka açık yerlerden uzak durun'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Moskova'da Rus asıllı Yegor Şerbakov'un kız arkadaşının gözleri önünde Kafkasyalı genç tarafından öldürülmesi bölge sakinlerinin protestosuna sebep oldu.

Katilin bulunmasını isteyen ırkçı ve yerli halktan oluşan bin kişilik bir topluluk alış veriş merkezi ve meyve sebze pazarını bastı. Polis olayları kontrol altına almaya çalışırken en az 200 göstericiyi gözaltına aldı. Rusya Göçmen Federasyonu Başkanı Muhammed Amin yabancılardan halka açık alanlardan uzak durmalarını ve olaylar yatışına kadar bölgeye gitmemelerini istedi. Moskova'nın farklı bölgelerinde saldırılar olabileceği uyarısında bulunan Amin, "Irkçılar aşırı agresif ruh halindeler. Göçmenler ve yabancı vatandaşlar kamuya açık alanlardan ayrı durmalı." dedi. Olaylar sırasında bölgedeki gözlemlerini Interfax'la paylaşan Amin, "Biryulyevo'dan yeni döndüm. Bölgede durum çok tehlikeli. Yüzlerce alkol almış dazlak ve ırkçı genç gördüm. Moskova polisi durumun kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor." değerlendirmesinde bulundu. Polis protestocuların meyve sebze pazarının çevresinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bölgede güvenlik zinciri oluşturan polis gözaltına alınanları merkeze götürüyor. Şebarkov'un öldürüldüğü apartmanın önüne toplanan vatandaşlar çiçek bıraktı.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...