Google'ın Rus rakibi 'Sputnik'

Google'ın Rus rakibi 'Sputnik'

TEKNOLOJİ Haberleri

Rusya'nın Amerika'ya karşı uzay yarışında sunduğu rakip isim Sputnik, uzun yılların ardından bu sefer de farklı bir amaç için, farklı bir formda geliyor.

Amerikan arama motoru Google'ın neredeyse tüm dünyaya hükmettiği günümüzde Rusya ortaya büyük bir alternatif getirmek niyetinde! Adının Sputnik olacağı açıklanan Rus arama motoru, Rostelecom adlı Telekom şirketi tarafından hazırlanıyor. Google'ın tüm başarılı özelliklerinin yanında dünya geneline yayılmakta olan Yandex'ten de pek çok esinlenme taşıyacak olan hizmet www.sputnik.ru adresinde ikamet edecek. Bu arada Yandex'in Rusya'daki aramaların yüzde 62'sinde tercih edilen isim olduğu bilgisini de vermiş olalım. Ancak şirket geçtiğimiz ay kanser sebebi ile hayatını kaybeden ve Yandex'in belki de en sevilen ismi olan Ilya Segalovich'in gidişi ile ciddi bir değer kaybı yaşamıştı. Sputnik'in de tam bu noktada araya girmesi beklenirken, yeni Rus arama motoru için verilen tarih ise 2014'ün ilk çeyreği. Rostelecom, Sputnik için şimdiden 20 milyon dolar harcamış ve geliştiricilerinin dediğine göre ülkesinde yüzde 25 kullanım oranı bulunan Google'a karşı güçlü adımlar ile geliyormuş.(teknokulis)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...