2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisi uygulanacak

2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisi uygulanacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türk Milli Takımı eğer Brezilya'daki finallere giderse gol çizgisi teknolojisi ile Türk futbolcuları da tanışmış olacak.

nbsp;FIFA'nın en önemli ve en büyük futbol organizasyonu nbsp;2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi kontrolü için nbsp;GoalControl- 4D teknolojisi kullanılacak. Gol çizgisi kontrolü yapan cihazlar hakemi kolundaki saat ekranından uyaracak. Navigasyon cihazlarının dikkati dağıtmasıyla kaza yapan sürücü gibi hakemlerin de cihazların uyarısına aldanması mümkün. Pozisyonu süzmek yerine topun çizgiyi geçip geçmediğini kontrol etmek için saatiyle ilgilenen hakem, pozisyonu kaçırabilir ya da tam tersi, "Saatim gol demedi" diye kendini savunabilir. GoalCotrol-4D teknolojisi, toplam 14 kamera, içinde sensörler bulunan akıllı top ve 1 saniyeden az zamanda şifreli olarak bir mesajla hakemin uyarıldığı saatten oluşuyor. Görüntü analizi yapan yazılımlar da işin akıllı kısmını temsil ediyor.(sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...