Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerika'daki Özgürlük Heykeli yeniden açıldı

/ Kaynak: CHA
Amerika'daki Özgürlük Heykeli yeniden açıldı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Amerika'da Kongre'nin bütçe görüşmelerinde uzlaşmaya varamaması sebebiyle kapanan Özgürlük Heykeli ile Büyük Kanyon, hafta sonu yeniden açıldı.

Federal hükümet ile yerel yönetimlerin vardığı anlaşma ile iki turistik alan ziyaretçilere tekrar kapılarını açtı. nbsp;Özgürlük Heykeli'nin yeniden açılabilmesi için New York eyaleti Milli Parklar Müdürlüğü'ne günlük 61.600 dolar ödeme yapmayı kabul ettiğini bildirdi. Geçtiğimiz yıl ABD'nin doğu kıyılarında büyük hasara yol açan Sandy kasırgasından sonra 8 ay kadar kapalı kalan Özgürlük Heykeli geçtiğimiz Temmuz ayından tadilattan geçtikten sonra yeniden açılmıştı. Yılda 5 milyon ziyaretçi çeken Büyük Kanyon Parkı, Arizona eyaleti ile Washington arasında sağlanan ara anlaşmaya uygun olarak kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Arizona eyaleti parkın açık kalan her gün için Milli Parklar Müdürlüğü'ne 15 bin 200 dolar ödeme yapmayı kabul ettiğini duyurdu. nbsp;Milli Parklar Müdürlüğü, Büyük Kanyon ile Özgürlük Heykeli gibi diğer parkların bulunduğu eyalet yönetimlerinin ödeme yapmayı kabul etmeleri durumunda açılabileceğini vurguladı. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Özgürlük Heykeli ile Büyük Kanyon'un günlük ziyaretçi sayısı 10 bini aşıyor. New York ve ABD'nin sembolü olan Özgürlük Heykeli'nin yıllık ziyaretçi sayısı 3.7 milyondan fazla olduğu belirtilirken Büyük Kanyon'a 5 milyon insanın geldiği kaydedildi. Özgürlük Heykeli ziyaretinden New York şehrine 174 milyon dolarlık bir ekonomik döngü sağlıyor. ABD genelinde sayıları yüzlerle ifade edilen 'milli park ve anıtları' yılda ortalama 280 milyon insan ziyaret ediyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...