Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Müezzinoğlu, 'Lafla Atatürkçülük olmaz'

/ Kaynak: AA
Bakan Müezzinoğlu, 'Lafla Atatürkçülük olmaz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Tekirdağ'da iş adamları ve sivil topum kuruluşu temsilcileriyle ile bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Kara gümrük kapılarında 'Tek Durak' ismini verdiğimiz ilk pilot uygulamayı, yetiştirebilirsek bu sene sonunda Kapıkule'de başlatacağız" dedi. Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kent merkezindeki Peştemalcı ve Kolordu caddelerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Yazıcı ve Müezzinoğlu, daha sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, Dünya Bankası verilerine göre açlık sınırı olarak kabul edilen 1 doların altında geliri olan kimsenin bulunmadığını söyledi. Gümrüklerde bu sene başında 4 önemli projeyi hizmete soktuklarını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti: "Sicili temiz olan firmalara, yerinde gümrükleme imkanı getirdik. Avrupa taşıma sistemiyle, geçişleri ortak transit olarak sağladık. Yetkilendirilmiş statüyle, iş yerlerinde, depolarda adeta gümrük işlerini yapma yetkisi veriyoruz. 'Hafta sonu mu, gece mi, gündüz mü?' demeyeceksiniz, hangi saatte siparişinizi hazırlıyorsanız, o saatte ihraç ettiğiniz ürününüzü yollayacaksınız." nbsp;Sınır kapılarında otorite sayısının fazla olduğuna ve bu sayıyı teke düşürmek için çalışmalar yaptıklarına işaret eden Yazıcı, "Pasaport var, evrak kayıt var, muhafaza kontrol var, tekrar muhafaza kontrol var, laboratuvar var, bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bundan sonra, kara gümrük kapılarında 'Tek Durak' ismini verdiğimiz ilk pilot uygulamayı, yetiştirebilirsek bu sene sonunda Kapıkule'de başlatacağız. Bir noktada gümrük işlemlerini yapacaksınız ve iç gümrükte de 'Tek Pencere' ismini verdiğimiz bir noktada gerçekleştireceğimiz bir uygulamanın üzerinde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. Hayati Yazıcı, ekonomide olduğu gibi siyasette de rekabetin yaşanabileceğini ancak siyasetteki rekabetin hizmet ve proje odaklı olması gerektiğini anlatarak, şunları söyledi: nbsp;"Bu ülke, değerler üzerinden yapılan siyaset tarzı dolayısı ile çok çekti. Bizim siyaset tarihimiz, darbeler tarihidir, bizim siyasi tarihimiz, müdahaleler tarihidir, o müdahalelerin o darbelerin ekonomik boyutu itibariyle Türkiye'ye neler kaybettirdiğini hesaplamak mümkün ve bunun da hesabı var. En basit örneği 2008 yılında AK Parti'ye açılan kapatma davasından dolayı Türkiye o dönemde 20 milyar dolar zarara uğradı." Yazıcı, AK Parti iktidarı döneminde çeşitli alanlarda yapılan çalışmalara da değindi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da partisinin yönetim anlayışında milletin olduğunu ifade ederek, "İstiklal Marşımız, 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' der ama birileri korkutuyor. Kendi hesaplarının tutabilmesi için devamlı korkutuyor. Dindarla korkutuyor, 'faşizm gelecek' diye korkutuyor, 'komünizm gelecek' diye korkutuyor, 'cumhuriyet elden gidecek' diye korkutuyor. Şimdi kala kala elimizde andımız kaldı, andımızı da kaldırdık, andımızla korkutuyor" diye konuştu. Müezzinoğlu, milletten ve milletin değerlerinden korkmaya gerek olmadığını dile getirerek, "Milletin kardeşliğinden, birlik ve beraberliğinden korkmaya gerek yok, milletle omuz omuza, gönül gönüle, onun hayallerinin, onun umutlarının önünde yürüyebiliyorsan sen milliyetçisin, sen ulusalcısın, sen vatanperversin" dedi. Geçmişte sağlık hizmeti almak isteyen çok sayıda vatandaşın yurt dışına gittiğini belirten Müezzinoğlu, "Günümüzde ise 480 bin yabancı, sağlık turizmi için Türkiye'ye geliyor. Şimdi ben diyorum; ey Atatürkçüler, lafla Atatürkçülük olmaz, onun gölgesine yan gelip yatmakla Atatürkçülük olmaz. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine gece gündüz demeden çalışarak olur ancak. Alın teri akıtılarak olur ancak, dünyayı okuyarak olur ancak. Evet 10 yılda bunu yaptık. Çünkü millete inanıyoruz ve millete güveniyoruz" ifadelerini kullandı. Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık turizminden alabileceği payın henüz yüzde 20-25'ini aldığını aktararak, şunları söyledi: "Bizim bunu önümüzdeki 5 yılda yüzde 50'lerin üzerine, 10 yılda yüzde 75'lerin üzerine taşımamız lazım. Çevremizdeki bir milyar insanın olduğu coğrafyaya, biz sağlık turizminde marka değeri olan hizmetleri verebilecek bir ülkeyiz." Tekirdağ'da şehir hastanesinin 2 yıl içinde yapılacağını ve ihale sürecini başlattıklarını bildiren Müezzinoğlu, bölgeyi bir sağlık merkezi yapacaklarını dile getirdi. Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik korunduğu takdirde, cumhuriyetin 100. yıl dönümü olan 2023'te muasır medeniyet seviyesinin yakalanacağını sözlerine ekledi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...