İtalya kriz nedeniyle tarihi gayrimenkulleri satıyor

İtalya kriz nedeniyle tarihi gayrimenkulleri satıyor

DÜNYA Haberleri

Borç kriziyle boğuşan İtalya, 2013 bütçesinde meydana gelen açığı kapatabilmek için 50 tarihi gayrimenkulünü satışa çıkarma kararı aldı.

Roma'ya 100 kilometre uzaklıkta bir bölgede yer alan Orsini Kalesi nbsp;ve Milano yakınlarındaki Villa Mirabello Sarayı, şimdiye dek satışa çıkarılan gayrimenkullerin başında geliyor. Söz konusu 50 tarihi zenginliği elden çıkarma planının, krizle mücadele eden hükümete yaklaşık 680 milyon dolar bir katkı sağlaması amaçlanıyor. İtalyan Ekonomi Bakanı Fabrizio Saccomanni konuşmasında, 690 milyon doları bulması tahmin edilen bu katkının 2013 bütçe açığını yüzde 3 oranında azaltmasını umduklarını ifade etti. İtalyan Başbakanı Enrico Letta ise, planlanan satışların gerçekleşmesinin ardından 1,5 milyar dolarlık daha gayrimenkulün satışa çıkarmayı düşündüklerini, bunun yanı sıra da yalaşık 1 ile 1,5 milyar dolar arası bir kemer sıkma politikasına girme planı içerisinde olduklarını belirtti. Benzer bir olay geçtiğimiz yıl borç kriziyle mücadele eden bir diğer Avrupa ülkesi Yunanistan'da da meydana gelmiş, Yunanistan'dan adalarını yabancılara satması talep edilmişti.


nbsp;


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...