Galatasaray'da transfer hazırlığı

Galatasaray'da transfer hazırlığı

SPOR Haberleri

Galatasaray'da teknik direktörün değişmesiyle transfer politikası da farklılık kazandı. Mancini'nin ilk istediği Kolarov.

Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Roberto Mancini'nin hazırladığı transfer raporunun detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tecrübeli hocanın, daha önceden de uzun süre Galatasaray'ın gündeminde yer alan, ancak transferi bir türlü gerçekleşmeyen Alexandar Kolarov'u listesinde 1 numaraya yazdığı öğrenildi. Beklerin mutlaka hücuma katılmasını isteyen ve Hakan Balta'nın mevcut durumundan memnun olmayan, Riera'yı ise bu bölgede mecbur kalmadıkça kullanmak istemeyen Mancini, Manchester City'den eski öğrencisi Kolarov'u mutlaka takımında görmek istiyor. Sarı-Kırmızılı yönetim de, bu istek doğrultusunda İngiliz kulübüyle temas kurmaya hazırlanıyor. Alternatif isimler ise bu temaslardan olumsuz sonuç çıkması halinde değerlendirmeye alınacak.
Valencia görüşme odasına!
Manchester United teknik direktörü David Moyes'in, Everton'dan Baines ile takas etmek istediği Antonio Valencia'nın satış listesinde yer alması, Galatasaray'ın gözünü Ekvatorlu yıldıza çevirmişti. Bruma'nın karşısına bir kanat oyuncusu daha isteyen Sarı-Kırmızılılar, 28 yaşındaki futbolcu için önümüzdeki günlerde bir nabız yoklaması yapacak. Ancak önce Valencia'nın kulübü Manchester United'la yapacağı görüşmenin sonucu bekleniyor. Yıldız oyuncunun kulüple gerçekleştireceği görüşmeden kesin olarak ayrılık kararı çıkarsa, Galatasaray önce Valencia'nın Sarı-Kırmızılı formayı giyme fikrine nasıl baktığını öğrenecek. Ardından İngiliz kulübüyle bonservis pazarlıklarına geçilecek.
'Bonservisi yoksa alalım'
Roberto Mancini'nin, eski takımında forma giyen bir başka isim Gareth Barry'yi istediği, sürpriz bir şekilde gündeme gelmişti. Ancak İtalyan hocanın, 32 yaşındaki orta saha oyuncusunu bir şartla transfer listesine koyduğu öğrenildi. Bu şart ise Barry'nin bonservisiyle ilgili. Deneyimli futbolcunun kontratı sezon sonunda bitecek. Dolayısıyla taliplileri, kulübüne haber vermeden Barry ile görüşebiliyor. Gelecek sezon için bonservissiz bir şekilde anlaşma sağlanırsa, transfer yaz döneminde gerçekleşecek. Ancak Manchester City, bonservis bedeli istemezse devre arasında da iş resmiyete dökülebilir. AB pasaportlu oyuncuların yerli statüsünde oynama kararı gecikirse, bu transfer için de mevcut yabancılardan feragat etmek gerekecek.
Yerli sol bek nbsp;Rizespor'dan
Riera ile yolları ayırmaya hazırlanan Hakan Balta'nın performansından ise memnun olmayan Galatasaray, bir yandan Kolarov'u renklerine bağlamaya çalışırken, diğer taraftan bu bölgeyi yerli bir isimle takviye etmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda gündeme gelen ilk isim Çaykur Rizespor'dan. Karadeniz temsilcisinin 21 yaşındaki sol beki Oğuzhan Berber için Sarı-Kırmızılılar'ın devreye girdiği öğrenildi. Yeni transfer Ali Adnan'ın gölgesinde kaldığı için bu sezon Süper Lig'de forma şansı bulamayan Oğuzhan, yetenekleriyle gelecek adına umut veriyor. Sürati ve tekniğini fizik gücüyle birleştiren Oğuzhan'ın tek sıkıntısı savunma konusunda. Ancak Galatasaray'ın kurmayları, Oğuzhan'ın Mancini yönetiminde bu sorunu aşabileceği inancına sahip.
Stoperi Ankara'da buldular
Yerli kadrosunu Mancini'nin talebi doğrultusunda güçlendirme kararı alan Galatasaray, bir yandan da geleceğe yatırım yapmak amacıyla çeşitli isimlere yöneldi. Bunlardan biri de Gençlerbirliği'nden... Başkent temsilcisinin 19 yaşındaki savunmacısı Ahmet Çalık, Galatasaray'ın radarına girdi. Bu sezon Süper Lig'de 3 karşılaşmada forma giyen genç oyuncunun bonservisi için bu hafta içerisinde Gençlerbirliği yönetimi ile bir görüşme yapılacak. U20 Dünya Kupası'ndaki performansıyla dikkat çeken Ahmet'in birkaç sezon içerisinde Süper Lig'in önemli stoperlerinden birisi haline gelmesi bekleniyor. Ancak anlaşma sağlansa bile Mancini'nin son kararı vermeden önce bu oyuncuyu izlemek istediği ifade edildi. (Fanatik)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...