Suriye Ulusal Konseyi Cenevre'ye katılmıyor

/ Kaynak: AA
Suriye Ulusal Konseyi Cenevre'ye katılmıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı George Sabra, Cenevre Konferansı'na katılmayacaklarını, gerekirse koalisyondan da ayrılabileceklerini söyledi.

Suriye'de 2,5 yıldan bu yana devam eden iç savaşı sona erdirmek için ABD ile Rusya'nın düzenlenmesinde anlaştıkları İkinci Cenevre Konferansı'yla ilgili tartışmalar bitmiyor. Suriyeli muhaliflerin önemli bir kesimini temsil eden Suriye Ulusal Konseyi, defalarca ertelendikten sonra gelecek ay yapılması planlanan konferansa katılmama kararı aldı. Muhalefetin şemsiye kuruluşu olan Suriye Ulusal Koalisyonu içindeki en büyük grubu oluşturan konseyin Başkanı George Sabra, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu şartlar altında Cenevre'ye katılmayacağız. Koalisyon eğer gitme kararı alırsa, oradan da ayrılacağız" şeklinde konuştu. Sabra, uluslararası kamuoyunun sadece kimyasal silahlara odaklanarak Beşar Esad rejiminin kurbanı olan sivilleri görmezden geldiğini savundu. Cenevre Konferansı'yla ilgili tartışmalar gündemden düşmezken, Esad rejimine bağlı birliklerin Suriye içindeki muhaliflere yönelik operasyonları da sürüyor. Muhalif kaynakların yaptığı açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Dera kenti yakınlarındaki saldırılarda en az 11 kişi hayatını kaybetti. Türkiye sınırına yakın İdlib kentinin Serabik ile Sermin beldeleri yolunda da uluslararası Kızılhaç örgütü adına çalışan 4 kişinin, silahlı militanlar tarafından kaçırıldığı bildirildi. nbsp;


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...