Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindu tapınağında izdiham, 91 ölü

Hindu tapınağında izdiham, 91 ölü

DÜNYA Haberleri

Hindistan'daki Madhya Pradeş eyaletinde bir Hindu tapınağında dün çıkan izdihamda en az 91 kişinin öldüğü ve 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İzdihamın, Ratangarh tapınağı yakınlarındaki bir köprüde meydana geldiğini belirten polis yetkilileri, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bölgenin Emniyet Müdürü DK Arya, "Gruplar tapınağa ulaşmak için Sindh Nehri'nin üzerindeki köprüyü geçmeye çalışırken izdiham oldu. O sırada köprünün üzerinde 25 bin kişi vardı" dedi. Arya, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğunu ve ölü sayısının artabileceği söyledi. Hindu festivali Dussehra için 500 bin kişinin tapınağa geldiğini belirten yetkililer, sıranın daha çabuk ilerlemesini isteyen bazılarının köprünün çökmek üzere olduğunu söyleyerek panik oluşturduğunu belirtti. Hindistan'da en son şubatta Allahabad'daki Hindu festivalinde 36 kişi izdihamda can vermişti. Son yılların en büyük izdihamı, 2008'de Jodhpur kentindeki Hindu festivalinde olmuş ve toplam 220 kişi ölmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...