Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin gururu Vakıfbank, 5 maç bileği bükülmedi

Türkiye'nin gururu Vakıfbank, 5 maç bileği bükülmedi

SPOR Haberleri

Türkiye'de kazanmadık kupa bırakmayan sarı-siyahlılar Dünya Kulüpler Kupası'nda gösterdiği performansla göğsümüzü kabarttı.

Voleybolda Vakıfbank fırtınası esmeye devam ediyor. İsviçre'nin Zürih şehrinde düzenlenen FIVB Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda mücadele eden temsilcimiz dünyanın en büyüğü oldu. Turnuvada önüne geleni yıkan Vakıfbank final maçında Brezilya'nın Unilever Volei takımıyla karşılaştı. Saal Spor Salonu'nda nefesler tutuldu. Maça iyi başlayan temsilcimiz büyük bir çekişmeye sahne olan ilk seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de takımlar birbirine üstünlük sağlamakta zorlanırken, Vakıfbank bu bölümü de 27-25 alarak skorda durumu 2-0 yaptı ve büyük moral depoladı. Şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayan Brakocevic'le arkadaşları, rakibinin maça ortak olmasına izin vermedi ve 3. seti de 25-16 kazanarak salondan 3-0 galip ayrıldı; dünya şampiyonluğuna uzandı. 2011'de finali kaybeden Vakıfbank bu defa sevindirirken 2010'da bu kupayı kazanan F.Bahçe'den sonra aynı başarıyı tekrarlayan ikinci temsilcimiz oldu.

MUHTEŞEM BİR SERİ
Vakıfbank 52. maçını da kazandı
Geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi, Acıbadem Bayanlar Ligi, Türkiye Kupası ile Süper Kupa'da oynadığı 48 maçı kazanan sarı-siyahlı takım, FIVB Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılarak, yenilmezlik serisini 52 maça çıkardı.



Fürst-gözde de listede
En değerlisi Brakocevic
FIVB Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın en değerli voleybolcusu (MVP), Vakıfbank'ın Sırp oyuncusu Jovana Brakocevic oldu. En iyi blokör Christiane Fürst olurken Gözde de en iyi ikinci smaçör seçildi.



ALTIN KIZLAR
Geçen yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek hat-trick yapan Vakıfbank Voleybol Takımı, sezona da Süper Kupa ile başlayarak yine favori olduğunu gösterdi. Aroma Bayanlar Voleybol Ligi'nin başlamasına kısa bir süre kala İsviçre'nin Zürih şehrindeki Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda görücüye çıkan Vakıfbank, önüne geleni devirerek yenilmezlik serisini sürdürdü. İlk maçında Amerika şampiyonu Iowa Ice'ı 25-16, 25-12 ve 25-17'lik set sonuçlarıyla mağlup eden sarı-siyahlılar, grup liderliği maçında Brezilya şampiyonu Unilever Volei takımını 3-1 (25-20, 25-18, 25-21, 25-18) mağlup edip yarı finale yükseldi. Yarı finalde Asya ve Çin şampiyonu Guangdong Evergrande'yi 3-0'lık (28-26, 25-15, 25-20) set skoruyla saf dışı bırakan Vakıfbank, namağlup serisini de 51 maça çıkarmış oldu.Dünya Kulüpler Kupası'ndaki performansla dikkati çeken sarı-siyahlıların İtalyan Antrenörü Giovanni Guidetti, "Oyuncularımı sergiledikleri performanstan dolayı kutluyorum. Kupada çok güçlü takımlarla karşılaştık. Oyuncularımın kazanma isteği ve kararlılığı sayesinde bugünlere geldik" dedi. nbsp;

ŞAMPİYONLUKLARI

7 Türkiye şampiyonluğu: 1992, 1993, 1997, 1998, 2004, 2005, 2013
4 Türkiye Kupası: 1995, 1997, 1998, 2013
2 Avrupa Şampiyonluğu: 2011, 2013
1 Avrupa Top Teams Kupası: 2004
1 Avrupa Challange Kupası: 2008

GEÇEN YILIN NAMAĞLUP ŞAMPİYONU
Geçen yıl namağlup şampiyon olan kadroyu bozmayan Vakıfbank, bu sezon da iddialı olduğunu gösterdi. Voleybol kariyerini sona erdiren Polonyalı Glinka'nın yerine sadece İtalyan Costagrande'yi bağlayan sarı-siyahlılarda, Polen Uslupehlivan, Güldeniz Önal ve Kübra Akman gibi genç oyuncular da zaman zaman forma giyerek yorulan yıldızların nefes almasını sağlıyor.

MUHTEŞEM BİR HİKAYE YAZIYORUZ
Çok mutlu olduklarını söyleyen Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Antenörü Giovanni Guidetti, "İyi oyunculara sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Durum zorlaştıkça ve baskı arttıkça daha iyi oynuyorlar. Muhteşem bir hikaye yazıyoruz" derken milli pasör Naz Aydemir ise, "Çok iyi savunma yaptık. Ataklarımız o düzeyde değildi. Savunma ve bloklar maçı getirdi. Çok mutluyuz" açıklaması yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...