Mursi, 'Sonuna kadar direneceğim'

Mursi, 'Sonuna kadar direneceğim'

DÜNYA Haberleri

Mursi, darbecilerle müzakere etmeyeceğini duyurdu. Ailesinin bayram mesajında Mursi'nin, "Şehit ve yaralılara ihanet etmeyeceğim" sözlerine yer verildi.

Mısır'ın devrik lideri Mursi, darbecilerle müzakere etmeyeceğini duyurdu. Ailesinin bayram mesajında Mursi'nin, "Şehit ve yaralılara ihanet etmeyeceğim" sözlerine yer verildi. Mısır'ın askeri darbeyle devrilen ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Demokratik süreçten geri dönülmemesi için asla pes etmeyeceğim" dedi. Mursi ailesinin Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda devrik liderin şu sözlerine yer verildi: "Son nefesime kadar direneceğim. Komik ve uydurma mahkemelerden korkmadan doğru ve meşru bildiğim yoldan asla geri dönüş yapmayacağım. Demokratik süreçten geri dönülmemesi için asla pes etmeyeceğim. Ne olursa olsun bunlarla müzakere ve uzlaşma yolunu tercih etmeyeceğim. Tüm şehit ve yaralılara ihanet etmeyeceğim." nbsp;
TUTUKLULUK SÜRESİ UZATILDI nbsp;
Muhammed Mursi'nin tutukluluk hali 30 gün uzatıldı. Mursi'nin "Hamas ile işbirliği yaparak casusluk faaliyetlerinde bulunmak" suçlamasıyla yargılandığı davada ise Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığına sevk edildiği belirtildi. Mursi ve 14 İhvan lideri hakkında, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasının da 4 Kasım'da yapılacağı kararlaştırılmıştı. Mısır'da "Darbenin 100. günü" gösterileri sırasında açılan ateşle hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Bilal Ali Cabir'nin cenaze töreni, çok sayıda Mısırlının katılımıyla gerçekleşti.
AMERİKALI EMEKLİ SUBAY MISIR'DA ÖLÜ BULUNDU
Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbe sonrası getirilen sokağa çıkma yasağına uymadığı gerekçesiyle gözaltında tutulan Amerikalı bir emekli subay, hücresinde ölü bulundu. Ağustos ayından bu yana İsmailiye'deki bir karakolda tutulan 65 yaşındaki James Henry'nin, hücresinde asılı halde bulunduğu açıklandı. Herhangi bir psikolojik rahatsızlığının olmadığı ifade edilen Henry, en son geçen salı günü ABD Büyükelçiliği görevlilerince ziyaret edilmişti. ABD Büyükelçiliği veya Mısır yönetimi henüz resmi açıklama yapmadı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...