Aslan'da tehlike çanları çalıyor

Aslan'da tehlike çanları çalıyor

SPOR Haberleri

SPK sermaye artırımına izin vermezse G.Saray'ın kasası 123.4 milyon TL ekside olacak. Bu durumda, Beşiktaş'a verilen men cezası ile karşı karşıya kalabilir

Galatasaray'ın başını ağrıtan 'bedelli sermaye artırımı' için SPK'nın kritik kararı bu ay içinde açıklanacak. Artırım için 2. kez başvuruda bulunan sarı-kırmızılıların gözü kulağı SPK'nın alacağı kararda… UEFA'nın mali kriterleri nedeniyle Avrupa'ya gidememe riski ile karşılaşan G.Saray, SPK'dan onay çıkarsa rahat bir nefes alacak. Beşiktaş'ın UEFA'nın Finansal Fair-Play kurallarını yerine getiremediği için geçtiğimiz sezon 1 yıl men cezası alarak Avrupa kupalarına katılamama örneği Başkan Ünal Aysal'ı harekete geçirdi. Hafta içi 3 aylık mali tablolarını açıklayan G.Saray'da, Aysal ve yönetimi kritik bir kararın altına imza attı. Öz sermayesinden 123.4 milyon TL açık veren Sportif A.Ş. mali tablolardaki bozulma dolayısıyla geçen ay Borsa İstanbul'dan da uyarı almıştı. Bu yüzden sermaye artırımı kararında revizyona giden yönetim, borsa mağdurlarını da düşünerek geri adım attı. Daha önce TT Arena'nın koltuk, VIP, Loca gelirlerini şirketin halka açık kısmına satan yönetim, şimdi tam tersini yaparak 2027-2030 sezonundan itibaren hakları tekrar G.Saray Spor Kulübü Derneği'ne devretti. Böylece kulübe olan borçlar ödenirken, ilgili protokol sonucunda nakit dışı varlık devrinden kaynaklanan borç ortadan tamamen kalkmış oldu. Sportif A.Ş. böylece ortakların mağduriyetini giderdi, sermaye artırımı kararını da yenilemiş oldu. nbsp;

İlk 2 madde Aslan'ı yakar nbsp;
1- Eğer SPK sermaye artırımına izin vermezse G.Saray'ın 123.4 milyon TL gibi bir rakamla kasası ekside olacak. UEFA'nın tıpkı Beşiktaş'a verdiği men cezası gibi G.Saray'da ceza ile karşı karşıya kalacak.
2- SPK artırıma izin verip, kulübün elindeki hisseleri de göz önünde bulundurup, "Bedelli artırıma sen de katılacaksın" derse kulübün kasası yine açık verecek.
3- İlk 2 madde gerçekleşirse Başkan Ünal Aysal kongreyi toplayıp Riva'nın satışı için onay isteyecek.
4- SPK, G.Saray'a çağrı muafiyeti getirirse Avrupa macerası sürecek. Kasa artıya geçecek. TT Arena'nın gelirleri yeniden kulübün kasasına girecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...