Pazarlarda satılık kurbanlık kalmadı

Pazarlarda satılık kurbanlık kalmadı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kurban pazarları bu yıl bereketli geçti. Satış yerlerine akın eden vatandaşlar, satıcıların yüzünü güldürdü. Çadırlarda tek-tük kurbanlık hayvan kaldı...

Bütçelerine uygun en iyi kurbanlık hayvanı arayan vatandaşlar, pazardaki kurbanların büyük ölçüde satılması sebebiyle kurbanlık bulmakta güçlük çekti. Satışlar nedeniyle kurban satıcılarının yüzü gülerken, tek tük kalan kurbanlıklar adeta vatandaşlar tarafından kapışıldı. Kurbanlık satışı için Ağrı Doğubeyazıt'tan Sultangazi'ye gelen Ramazan Dinçer, bu yılki kurbanlık satışlarıyla ilgili, "Satışlar şu an iyidir. Böyle giderse bayramın üçüncü gününe kadar toplayıp gideriz. 150 tane hayvan getirdim, 30 tanesini sattım" dedi. Karslı satıcı Fevzi Daş ise, "Bu sene çok iyi satışlarımız oldu. Hayvanlarımız iyi gitti. Elimizde bir tane danamız kaldı. Onu da verirsek memleketimize döneceğiz. 4 bin 500 TL ile 7 bin 500 TL arasında hayvan sattık" diye konuştu.Kurbanlık hayvan almak için satış alanına gelen İsmail Erdal da, pazarda kurbanlık bulamamaktan yakınırken, "Pazarda fiyatlar normal. Herkesin bütçesine göre hayvan var. Hayvanlar satılmış, bulmakta zorlanıyoruz. 50 tane çadır dolaştık daha bulamadık" dedi. Öte yandan, pazardaki son kurbanlıkları kaçırmamak için yarış halinde olan vatandaşlar, kıyasıya süren pazarlıklar sonucu kurbanlıkların sahibi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...